Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві визначили кращу концепцію благоустрою Контрактової площі

У Києві визначили кращу концепцію благоустрою Контрактової площі, - ТСН.

У Києві на фестивалі міських проектів "PRO Місто" оголосили переможців бліц-конкурсу CONTR/ACT на благоустрій Контрактової площі. 

Перше місце зайняв проект "Київська вітальня" команди київських архітекторів Антона Олійника, Єгора Штефана, Сергія Ферлея, Віктора Герасименка, Дениса Матвієнка, Ольги Прокопенко, Олени Орап, Марії Пахомової, Олексія Пахомова та Володимира Зотова. Про це пише DreamKyiv. 

Основною задачею конкурсу, оголошеного Департаментом архітектури, було створити ідею київського публічного простору, без капітальних втручань у міське середовище. Учасники мали розробити таку концепцію громадського простору, яку можна було б брати за зразок і на інших територіях Києва. Архітекторам необхідно було зробити акцент на розвиток пішохідної та велоінфраструктри, передбачити освітлення вулиць і підсвічування будівель, розглянути можливість створення підземного археологічного музею. 

Тепер переможці будуть залучені до розробки архітектурного проекту, а сама концепція буде обговорюватися з киянами. Строки втілення проекту поки не називають. 

За словами авторів концепції-переможця, цей проект дозволить поетапно створити новий європейський простір на Контрактовій площі для людей будь-якого віку та зацікавленості. На площі хочуть створити найбільший на Подолі Контрактовий сад, комфортний транспортно вузол, пішохідний бульвар на вул. Сагайдачного, зони відпочинку з фонтанами тощо. Переможець отримує приз у розмірі 10 тис. грн, уточняє "Хмарочос". 

Загалом на конкурс було подано 14 проектів з Києва, Львова та Харкова.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ