Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У київському метро тепер можна їздити за банківською карткою

Кияни та гості міста тепер зможуть оплачувати проїзд, використовуючи свої безконтактні платіжні картки MasterCard та пристрої на 17 станціях метро, - прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Українська столиця стала п’ятим містом у світі (після Лондона, Санкт-Петербурга, Чикаго і Бухаресту), де оплатити проїзд в метро можна безпосередньо на турнікеті, використовуючи власну безконтактну банківську картку з системою PayPass або платіжний пристрій. Перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов презентував проект прийому безконтактних платежів банківською карткою у підземці, реалізований Київським метрополітеном у партнерстві з компанією MasterCard та АТ «Ощадбанк».

«Один із критеріїв зручності і комфорту життя у будь-якому мегаполісі – швидкий і доступний транспорт. Ми вирішили полегшили киянам і гостям міста користування транспортом за допомогою новітніх IT технологій.  Цей проект реалізовано в рамках «Smart City». Відтепер люди зможуть оплатити проїзд за допомогою картки. Безконтактний розрахунок економить час і тих, хто спускається в метро. Ніяких черг до каси чи автомату за жетонами, ніякого поповнення проїзного, ніякого «обраного» банку. Важливо також зазначити, що на реалізацію цього проекту місто взагалі не витратило бюджетних коштів», – розповів перший заступник голови КМДА.

Він додав, що це лише один із багатьох проектів щодо модернізації муніципального транспорту столиці, які будуть впроваджені вже найближчого часу.

«Ми відкриті до пропозицій, які, як і у випадку з карткою MasterCard, працюватимуть в інтересах киян», – зазначив Ігор Ніконов.

Відтепер, для того, аби сплатити за проїзд, можна просто піднести свою безконтактну банківську картку MasterCard до турнікета. З картки автоматично буде знята сума, що відповідає вартості проїзду.

Такими турнікетами вже обладнані 17 центральних станцій: «Хрещатик», «Театральна», «Золоті ворота», «Площа Льва Толстого», «Майдан Незалежності», «Поштова площа», «Контрактова площа», «Палац спорту», «Арсенальна», «Університет», «Політехнічний інститут», «Шулявська» «Олімпійська», «Палац Україна», «Лук’янівська», «Кловська» та «Печерська». Невдовзі турнікети усіх столичних станцій метро будуть приймати оплату банківськими безконтактними картками MasterCard.

«Сучасні реалії диктують новітні рішення, і нам дуже хочеться, щоб Київський метрополітен ставав форвардом у їх впровадженні. Сьогоднішня новинка – вагомий крок до суттєвих змін у системі оплати проїзду. У подальших планах – поповнення проїзних квитків у терміналах на станціях за допомогою банківської картки, а також віддалене поповнення через Інтернет», – сказав керівник столичної підземки Віктор Брагінський.

«Технології безконтактних платежів MasterCard® оптимально підходять там, де особливо важлива швидкість обслуговування. Мільйони людей у Києві щоденно користуються метро, і можливість безконтактно оплачувати проїзд власними банківськими картками зробить їхні поїздки більш швидкими і комфортними. Впровадження прийому безконтактних платежів також допоможе Київському метрополітену та КМДА оптимізувати операційні витрати та у перспективі створювати системи для оплати проїзду, у які інтегровані різні види транспорту. Ми дуже раді, що в Україні у нас є такі відкриті до змін партнери, які не бояться одними з перших в Європі втілювати подібні інновації проекти», – коментує Віра Платонова, Генеральний директор представництва MasterCard Europe в Україні та Молдові.

Пасажири матимуть можливість сплатити за проїзд банківською платіжною карткою з технологією безконтактних оплат MasterCard, емітованою будь-яким банком світу. Це значно підвищить комфорт користування метро не тільки киянам, але і всім іноземним туристам та гостям міста. Еквайєром платежів в даному проекті виступить АТ «Ощадбанк».

«Я радий, що наші спільні зусилля надали можливість реалізувати унікальний інноваційний проект. Ощадбанк забезпечуватиме еквайрингове обслуговування безконтактних розрахунків у столичному метро. Це комфортно, надійно і безпечно. Кияни та гості столиці зможуть переконатись у цьому вже від сьогодні. Завдяки цій інновації Київ випередив більшість столиць у світі. Ощадбанк і надалі буде підтримувати проекти, покликані забезпечити людям комфорт і зручність», – зазначає Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.

Рішення для безконтактної оплати проїзду в метрополітені платіжними картками з технологією безконтактних оплат MasterCard, розроблено фахівцями української  компанії АТ «Банкомзв’язок», з використанням вбудованих в турнікет безконтактних банківських терміналів від французької компанії Ingenico Group, та комплексу програмного забезпечення власної розробки. При цьому турнікет, крім карток безконтактних карток MasterCard також обробляє і приймає до оплати проходу вже звичні для пасажирів підземки безконтактні проїзні квитки метрополітену, соціальні картки та жетони.

Інтеграція рішення в існуючу інфраструктуру київського метрополітену була здійснена фахівцями консорціуму «АСТЕК».

Оплата банківською карткою в метро здійснюватиметься з використанням технології безконтактних платежів MasterCard® , що дає можливість здійснювати розрахунки одним рухом руки, просто піднісши картку до терміналу.

Картку з безконтактною технологією оплат MasterCard усі бажаючі зможуть оформити в одному із 14-ти банків-емітентів: ПАТ «Альфа-Банк», ПАТ «БАНК ВОСТОК», ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ», ПАТ «Банк Форвард», ПАТ «КРЕДОБАНК», АТ «ОТР Банк», АТ «Ощадбанк», ПАТ «Комерційний банк «ПриватБанк», АТ «Райффайзен Банк Аваль», АТ «ТАСКОМБАНК», ПАТ «Укрсоцбанк», АТ «УкрСиббанк», АТ «Укрексімбанк», ПУАТ «ФІДОБАНК».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ