Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Китаї зафіксовано рекордне зростання народжуваності

2016 року в Китаї народилися 17,6 млн осіб. Це найвищий рівень народжуваності з 2000 року. Для порівняння, середня народжуваність у 2011-2015 роках становила на 1,4 млн осіб менше. Повідомило видання Лівий берег з посиланням на Reuters.

У результаті зміни законодавства про сім'ю у 2015 році, коли влада дозволила китайським сім'ям заводити другу дитину, в країні відбулося зростання народжуваності.

Тож, вважає китайська влада, скасування політики "одна сім'я - одна дитина" виявилося "дуже своєчасним і дуже ефективним".

Поправки в китайське законодавство були прийняті наприкінці грудня 2015 року, і через кілька днів, з 1 січня, всі сім'ї в країні отримали право мати двох дітей. Компартія Китаю пояснила це рішення бажанням стимулювати економічне зростання, оскільки 2014 року в країні вперше за більш ніж 20 років скоротилася чисельність працездатного населення.

Політику обмеження народжуваності "одна сім'я - одна дитина" китайська влада ввела 1979 року. У той час вважалося, що рівень народжуваності у три дитини призведе до надмірного навантаження на економіку. Винятки робили тільки для представників національних і релігійних меншин.

Наприкінці 2013 року обмеження ослабили і двох дітей дозволили заводити сім'ям, де один з подружжя був єдиною дитиною у своїх батьків.

ЛІвий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ