Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У лікарнях Львівщини відбудуться тренінги з екстреної медичної допомоги

З наступного тижня у районних лікарнях відпрацьовуватимуть практичні навики з надання екстреної медичної допомоги. Навчання медпрацівників проводитимуть компетентні фахівці, які отримали сертифікати міжнародного зразка. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Такі тренінги для районних медиків організував департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації.

"Ми сформували дві бригади із тренерів міжнародного рівня, - розповідає директор департаменту Богдан Чечотка. - Вони укомплектовані усім необхідним медичним устаткуванням для того, щоб максимально відтворити реальні ситуації та травми. Зокрема, це манекени та муляжі, за допомогою яких можна імітувати різноманітні пошкодження: рани, травми, опіки, відпрацювати масаж серця, штучне дихання. І звичайно, що автомобілі будуть обладнані також необхідною технікою".

Богдан Чечотка зазначив, що графік тренінгів затверджений відповідним наказом і доведений до усіх районів. "Вже з понеділка, 25 липня, тренерські бригади вирушать у Городоцький та Дрогобицький райони. До 5 серпня вони побувають в усіх районних лікарнях", - додав він.

За словами головного лікаря області, після завершення тренінгів департамент охорони здоров’я ОДА проаналізує результати, і не виключено, що в подальшому такі навчання зроблять регулярними.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ