Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У ЛКП «Львівелектротранс» напрацювали три шляхи оновлення рухомого складу трамваїв

У ЛКП «Львівелектротранс» провели аналіз простоїв трамваїв через технічні поломки рухомого складу. Аналіз засвідчує необхідність негайного оновлення трамвайних вагонів. На підприємстві розглядають три шляхи вирішення цього питання. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ми провели аналіз простоїв та технічних поломок рухомого складу «Львівелектротранс». Він показує, що підприємство потребує негайного оновлення рухомого складу і підвищення якості технічного складу.

Це вирішення можливе 3-ма шляхами.

Закупівля нових трамваїв. Один новий трамвай коштує більше 1 млн. євро. «Львівелектротрансу» треба оновити та додатково додати близько 50 трамваїв. Відповідно, якщо рухатися таким шляхом, необхідно більше 50 млн. євро. А це 1,5 млрд. грн.

Капітальний ремонт рухомого складу своїми силами. На сьогодні близько 100 трамваїв у робочому стані. З них 70 виїжджають на маршрут. Капітальний ремонт із модернізацією електричної частини буде коштувати близько 2 млн. грн. Тобто на капітельне оновлення 50 трамваїв потрібно близько 100 млн. грн. Однак, ресурсів підприємства не вистачить зробити це оперативно. Це займе близько 5 років. За останні 2 роки вдалося відновили 5 трамваїв (без заміни електрочастини).

Закупівля вживаних трамваїв із Європи. Критерієм відбору тут будуть відмінний стан та замінена електрочастина. Один такий трамвай з доставкою сюди і розмитненням може коштувати до 1 млн. грн. Тоді за 50 трамваїв ми мали б заплатити 50 млн. грн. Як бачимо, на сьогодні це найшвидший і найдешевший шлях. Тому зараз вивчаємо досвід Європи і досвід використання вживаних трамваїв іншими містами України», - розповів Андрій Білий, заступник директора ЛКП «Львівелектротранс», радник міського голови.

За його словами, на підприємстві працюють над скороченням технічних поломок трамваїв. Як результат, за останні три місяці вдалося скоротити кількість простоїв з технічних причин в два рази. Це є суттєве досягнення, завдяки якому вдалося збільшити надійність транспорту та поліпшити ситуацію на трамвайних коліях.

На сьогодні ЛКП «Львівелектротранс» вивчає досвід інших міст України, та вивчає пропозиції вживаних трамваїв в Європейському союзі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ