Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові досі не можуть з’ясувати, як зникли 66 комунальних приміщень

У Львівській міській раді досі не можуть з’ясувати, чому і як зникли 66 комунальних приміщень. Зокрема, 25 об'єктів було відчужено торік. Таке рішення випливає із сьогоднішнього засідання міської комісії, яка розслідує "аферу століття", - інформує кореспондент Гал-інфо.
ЛМР
ЛМР
1/1

Під час засідання комісії було заслухано загальну інформацію про стан та кількість комунального майна у Львові.

З приводу 25 вкрадених приміщень, які були відчужені від квітня 2016 року, конкретної відповіді, як це сталося присутні не отримали.

ЛМР
ЛМР
ЛМР
ЛМР
1/2

Один із членів комісії наголосив, що розкрадання комунального майна значною мірою стало можливим внаслідок відкриття Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

На запитання заступника міського голови з фінансово-економічних питань Геннадія Васьківа до Інни Свистун, керівника управління комунальної власності ЛМР, про те, як взагалі могло статися, те що сталося, Інна Свистун конкретної відповіді дати не змогла. 

Відтак, було вирішено провести наступне засідання  комісії у вівторок, 20 червня, о 12:00, на якому члени комісії хочуть почути конкретні відповіді, зокрема, щодо 25 об'єктів комунального майна Львова, вкрадених торік.

ЛМР
ЛМР
1/1

Геннадій Васьків також наголосив, що поки рано говорити, чи комісія задоволена роботою управління комунальної власності.

"Станом на сьогодні наше завдання – це зрозуміти, чим займається управління та сконцентруватися на справі викрадених приміщень. Після того, як ми чітко проаналізуємо способи вибуття приміщень, то зможемо запобігти такому розкраденню у майбутньому.

Наступного разу ми отримаємо базову інформацію для аналізу, можливо, вийдемо  на наступний рівень. 

Нам треба сконцентруватися і усім разом зробити спільні зусилля для чого, щоб виявити та розслідувати причини вибуття комунальних приміщень", - підкреслив заступник міського голови.

Інна Свистун у коментарі журналістам пояснила,  що 66 - це загальна кількість незаконно відчужених об’єктів - від 2007 року. Цей факт виявило управління комунальної власності ЛМР.

На запитання, коли може бути повернено хоча б 25 об’єктів (поцуплених торік) керівник управління відповіла, що це питання часу і доброї роботи правоохоронних органів. 

"На сьогодні є добра інформація, що оголошено підозри  тим, котрі замішані у цій злочинній сфері. Однак мені шкода, що не оголошено підозри головним фігурантам справи, які мають добрі зв’язки у ГПУ та ДФС, але я сподіваюсь, що слідство розбереться у цій справі і винні особи будуть покарані", - наголосила Інна Свистун.

"На мою думку, ця справа має ряд причин. Одна із причин – не покарання винних, які були дотичні до крадіжок у минулому. На сьогодні жодна особа, яка була причетна до крадіжкок комунальної власності, не сидить за гратами", - додала Інна Свистун.

Додамо, минулого тижня  відбулось перше засідання міської комісії, яка вивчає факти незаконного відчуження значної кількості об’єктів комунального майна у Львові.  Відзначимо, що 66 об'єктів комунального майна - це ті об'єкти, які не вдалось повернути, 81 - загальна кількість викрадених, із них 15 повернуто.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що від квітня 2016 злочинна група викрала 25 об'єктів комунального майна Львівської міської ради, які  не використовувались. За останньою інформацією від правоохоронців, у цій справі фігурує 5 людей: троє жителів Луганської області, один львів'янин та мешканець столиці. Станом на 7 червня правоохоронці затримали двох учасників злочинного угрупування. 

За версією прокуратури та поліції, злочинна група діяла за двома налагодженими схемами, зокрема злочинці  співпрацювали із нотаріусами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ