Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЛНУ ім. Івана Франка стартувала акція «Вершини українського духу»

1/2
Вчора, 4 лютого, делегація Львівського національного університету імені Івана Франка, до складу якої увійшли викладачі, студенти, декани біологічного та географічного факультетів і проректор з науково-педагогічної роботи Ярослав Гарасим, розпочали акцію «Вершини українського духу», розгорнувши на площі перед Університетом банер із зображеннями Івана Франка та Надії Савченко. Саме цим видатним постатям академічна спільнота Університету присвятила своє традиційне сходження на Говерлу. Про це Гал-інфо повідомили у прес-центрі Університету.

Цього року викладачі та студенти Львівського національного університету імені Івана Франка підкорюватимуть найвищу вершину Українських Карпат уже втретє. Щоразу сходження на Говерлу учасники присвячують вшануванню видатних українців.

«Торік ми підіймались на Говерлу, вшановуючи пам’ять Михайла Вербицького. Цьогоріч ми приурочуємо нашу акцію 160-річчю від дня народження Івана Франка, а також українській патріотці Надії Савченко, яка чекає вироку суду в російській тюрмі. Ми хочемо, щоб вона відчула нашу підтримку», – розповів проректор ЛНУ ім. Івана Франка Ярослав Гарасим.

Представники університетської спільноти підкорюватимуть найвищу точку України вже завтра. Із рідних вершин учасники акції звернуться до нашої нескореної льотчиці Надії Савченко з листом вдячності та підтримки.

Цього року разом із академічною спільнотою Львівського університету Говерлу підкорюватимуть і студенти та викладачі Житомирського державного університету імені Івана Франка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ