Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Луганську назріває велика гризня. Центр оточили «зелені чоловічки»

Фото з УП.
Фото з УП.
Фото з УП.
Фото з УП.
Фото з УП.
Фото з УП.
1/3
Сьогодні, 21 листопада, сепаратистські ЗМІ повідомили про те, що центр Луганська заблокували озброєні люди у військовій формі. Також присутній бронетранспортер.

Люди у балаклавах зі зброєю та без розпізнавальних знаків оточили адміністративні будівлі. Одна із них – будівля так званого «мвс лнр». Людям заборонено перебувати на цій ділянці вулиці, а тому проїзд та прохід закриті.

Версії того, що відбувається різняться. На контакт люди у військовій формі не йдуть і мети заходів не пояснюють. Дехто з них повідомив, що це «навчання».

Варто нагадати, що вчора, 20 листопада, ватажок терористів «лнр» Ігор Плотницкий своїм «указом» звільнив так званого «міністра мвс» Ігоря Корнета. Учора у цій справі відбулося судове засідання.

Як повідомив сайт 0642.ua, екс-«міністр мвс» Ігор Корнет зараз забарикадувався в будівлі мвс разом із бійцями колишнього «Беркуту». Будівлю оточили бойовики лояльні Ігорю Плотницькому. Також озброєні люди взяли під контроль будівлю телебачення.

В коментарі Гал-інфо військовий експерт, співголова ГІ «Права Справа» Дмитро Снєгирьов зазначив, що в Луганську назрівають типові розборки між бойовиками.

Він зазначив, що центр Луганська оточений. Однак, за його словами, якби це були «спецпідрозділи» «мвс лнр», то у них були б якісь розпізнавальні знаки.

«Це «зелені чоловічки». Саме екіпірування свідчить про те, що це не розвідбат і не «народна міліція» взяла під контроль адмінбудівлі. Швидше за все, «під охорону» адмінбудівлі взяли не люди Корнета, а навпаки. Ймовірно саме Корнета будуть знімати. Йдеться про те, що Плотницький посилює свою вертикаль та контроль над силовими структурами. Відтак відбулося усунення з посади «глави» так званого «міністерства внутрішніх справ» Ігоря Корнета. Учора було прийнято рішення суду про його усунення. Його неодноразово попереджали про те, що він має піти у відставку. Очевидно, Корнет вирішив піти у ва-банк і віддав наказ про посилений варіант несення служби працівниками «мвс лнр». Відповідно, пішла дзеркальна реакція – Плотницький віддав аналогічний наказ щодо посиленого варіанту несення служби окремим розвідбатам – це гвардія народної міліції, та зведеним загонам «генпрокуратури» «лнр», які також під його контролем. Це спецназ прокуратури», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Він також додав, що у Луганську зараз присутні росіяни.

«Казати про те, що Корнет піде на військовий переворот не можна. Плотницький зробив заяву, що Корнет має піти у відставку, а ще його, Корнета, публічно викинули з "віджатого" будинку (де мешкав Корнет), а це означає, що Плотницький заручився підтримкою росіян. Єдине питання – позиція так званого «мвс лнр», - сказав експерт.

Дмитро Снєгирьов додав, що Плотницький вирішив остаточно розправитися із тими, хто міг виступити у ролі опозиції.

«Це, що зараз відбувається в Луганську, – це внутрішні розборки між бойовиками. Плотницький намагається повністю усунути залишки опозиції. Росіяни його, очевидно, підтримують, бо перед цим він був на території РФ і мав зустріч із кураторами. Це не його самодіяльність», - сказав він.

Експерт переконаний, що цей конфлікт на корить Україні.

«Чим більше вони переб’ють один одного, тим менше нам роботи. Ця зона постійної нестабільності знижує їх активність на фронті. Поки вони мочать один одного і зайняті між собою чварами, то можна забути про активізацію бойових дій на цьому напрямку, що зараз і відбувається. Тому дивимося з надією. Працюйте активніше, хлопці! Чекаємо нових повідомлень і чим все це завершиться. Рахунок пішов на години. Одна із сторін піде на штурм.

Плотницький отримав картбланш на зачистку останніх представників силового блоку, до цього від усунув з посади генпрокурора, змінив його на свою людину. Також із цим пов’язане вбивство двох депутатів», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Додамо, що на сайті ватажка терористів "лнр" Ігоря Плотницького з'явилося пояснення цих подій. У заяві Плотницького йдеться про те, що події із озброєними людими в центрі міста - це продовження історії відсторонення Ігоря Корнета з посади.

Також у повідомленні є обіцянка "нейтралізувати" проблеми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ