Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Луганську посипають вулиціІ сіллю з контрольованих Україною територій

На тимчасово окупованих територіях Луганської області дорожньо-експлуатаційними службами "Міністерства інфраструктури і транспорту" самопроголошеної ЛНР тільки за січень 2016 року для посипання тротуарів, доріг, внутрішньодворових територій було використано 2814 тонн піскосоляної суміші.

Піскосоляна суміш - це матеріал, до складу якого входить технічна сіль і природний пісок. Обидва компоненти підбираються в певному процентному співвідношенні. Як правило, пропорції становлять 80 і 20 або 70 і 30. Менша частка припадає на сіль.

Щомісячна потреба дорожньо-експлуатаційних служб самопроголошеної ЛНР - 600-900 тонн технічної солі. Виробником технічної солі є підприємство «Артемсіль», яке знаходиться на контрольованій українськими військами території.

Продаж солі з заводу побудований таким чином: «Артемсіль» відпускає товар компаніям-посередникам. Найбільший її покупець – «Торговий дім «Артемсіль».

Відкритим залишається питання-яким чином технічна сіль українського виробника "Артемсіль" потрапляє на територію самопроголошеної «ЛНР».

В січні 2015 року самопроголошений мер тимчасово окупованого Луганська М.Пілавов відповідаючи за запитання журналістів щодо запасів технічної солі на території самопроголошеної республіки пояснив,що технічної солі в місті залишилося на три дні.

«Зараз три вагони з сіллю стоять в Красному Лимані. Сьогодні будемо їх переправляти до Луганська»,-заявив тобі М.Пілавов.

м.Красний Лиман знаходиться на території,яку контролюють збройні сили України.

Д. Снєгирьов

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ