Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Луценка пояснили ситуацію з приймальнею Добродомова

Головне слідче управлінням Генеральної прокуратури України розслідує кримінальне провадження за фактом заволодіння в період 2010-2014 років структурним підрозділом злочинної організації В. Януковича під керівництвом С. Курченка майном та грошовими коштами НАК «Нафтогаз України», ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укргазвидобування» за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191 та іншими статтями КК України. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

Як сказано у повідомленні, з березня 2014 року Генеральна прокуратура України розпочала розслідування щодо злочинних схем С. Курченка та пов’язаних із ним високопосадовців колишньої влади.

В ході розслідування встановлено всі наявні на той час кримінальні провадження, у яких досліджувались злочинні схеми С. Курченка. Зазначені кримінальні провадження витребувані Генеральною прокуратурою України та згідно вимог ст. 217 КПК України об’єднані в одне провадження. Відповідно до технічних характеристик ЄРДР об’єднаному кримінальному провадженню автоматично привласнюється номер кримінального провадження розпочатого раніше за інші.

В ході досудового слідства, 31.08.2017 заплановано проведення низки обшуків у приміщеннях колишніх високопосадовців правоохоронних органів України, причетність яких до вчинення і прикриття злочинів злочинною організацією перевіряється у кримінальному провадженні.

До початку обшуку на дверях одного з житлових приміщень у м. Києві виявлено напис про наявність там громадської приймальні народного депутата України.

Разом з тим на офіційному порталі Верховної Ради України відомості щодо реєстрації громадської приймальні за даною адресою відсутні.

З метою додержання гарантій депутатської діяльності слідчі запропонували представникам народного депутата у разі наявності надати документи, що підтверджують користування ним зазначеним приміщенням.

Було встановлено, що дійсно партійна організація в особі народного депутата згідно договору позички безоплатно використовує приміщення, іпотекодержателем якого є один з колишніх високопосадовців України.

У зв’язку з тим, що у кримінальному провадженні на теперішній час відсутні відомості щодо причетності згаданого народного депутата до злочинів, обшук у приміщенні партійної організації не проводився.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ