Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Луцьку презентують книгу Добровольчі полки СС
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Луцьку презентують книгу «Добровольчі полки СС»

Історія Дивізії "Галичина" та інших добровольчих галицьких полків такою, як вона була, від дослідника, військового історика, кандидата історичних наук, публіциста, автора 13 книг та багатьох публікацій Романа Пономаренка

Галицькі добровольчі полки СС – це унікальна та маловідома сторінка української військової історії. Створені майже водночас із дивізією військ СС “Галичина”, вони ніби перебували у її тіні та ніколи не ставали об’єктом історичної розвідки. Через це згадані полки овіяні багатьма міфами, зокрема їх помилково ототожнюють із дивізією, хоча вона завжди була самостійною військовою одиницею.

Дослідження історії цих формувань дозволяє привідкрити завісу таємниці важливих моментів української військової історії. Наприклад, такі актуальні питання, як український добровольчий рух, ставлення нацистів до українців, взаємини українських добровольчих військ СС із УПА, військова звитяга українських вояків, оборона Тернополя від Червоної армії, участь галицьких добровольців у боротьбі з польськими та французькими партизанами тощо.

Час: 8 червня о 14.00

Місце: м. Луцьк Бібліотека імені Олени Пчілки на вулиці Шопена 11

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ