Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Луцьку студенти принесли до прокуратури символічну бруківку і шину

У Луцьку кілька сотень студентів взяли участь у ході від Національного східноєвропейського університету імені Лесі Українки до обласної прокуратури.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, таким чином вони нагадали нинішній владі і правоохоронцям про події річної давнини, коли у відповідь на побиття студентів на Майдані в Києві у центр столиці приїхали сотні тисяч людей.

Молоді люди, як і два роки тому, скандували «Слава Україні!», «Разом і назавжди!», «Один за всіх – усі за одного!». 

На шляху до прокуратури вони зупинилися біля могили загиблого євромайданівця Василя Мойсея.

Студенти передали в прокуратуру свої вимоги до генпрокурора України і заявили, що чекають реальних антикорупційних змін і покарання винних у переслідуваннях учасників Євромайдану. 

До мітингувальників вийшов прокурор області Дмитро Чепіжак, якому передали символічні бруківку, муляж «коктейлю Молотова» й автомобільну шину.

«Люди, які тут, на Волині, переслідували учасників Євромайдану, досі не притягнуті до відповідальності. Насправді відкриті близько сорока кримінальних проваджень, але це лише на папері. Саме з вчинків представників тодішньої влади, зокрема силовиків, розпочалися переслідування, а затим і фізичне знищення людей. Ми вимагаємо справедливого суду», – заявила Радіо Свобода учасниця луцького і київського Майданів Ірина Мусій. 

Мітинг завершився біля приміщення управління Національної поліції. Керівник відділення Петро Шпига пообіцяв мітингувальникам, що реформування правоохоронної системи на Волині буде не «паперовим», а реальним. 

У ніч на 30 листопада 2013 року, коли «Беркут» розігнав мирну акцію протесту на Майдані в Києві, від дій міліції постраждали 84 людини, які отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

1 грудня на вулиці Києва на віче вийшли декілька сотень тисяч людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ