Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Луцьку відкриють виставку до річниця УПА
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Луцьку відкриють виставку до річниця УПА

Волинський обласний музей запрошує на відкриття виставки до 75-річчя УПА і Дня захисника України. У середу, 11 жовтня 2017 р., о 12 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки «Волиняни у боротьбі за незалежність України», присвяченої 75-ій річниці від дня створення Української Повстанської Армії на Волині та до Дня захисника України

Офіційною датою створення Української Повстанської Армії (УПА) прийнято вважати 14 жовтня 1942 р. У цей день християни східного обряду відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке особливо шанували ще запорозькі козаки.

Назва УПА також має свою історію. У 1921 р. Повстанською армією були названі військові частини армії Української Народної Республіки (УНР), які брали участь у Другому Зимовому поході. Натомість перші українські військові формування почали з’являтися вже на початку Другої світової війни у 1939 р.

У рамках відзначення 75-річчя УПА і до Дня захисника України у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки «Волиняни у боротьбі за незалежність України».

Її завдання ознайомити відвідувача з досі маловідомими постатями визвольного руху, у якому брали участь цілі сім’ї та родини.

На виставці будуть представлені оригінальні фотографії вояків УПА і членів ОУН, особові речі, автентичні листівки і документи виготовлені українським підпіллям. Вказані матеріали були зібрані та досліджені співробітниками музею.

Почесними гостями на відкритті виставки будуть ветерани «Братства вояків ОУН і УПА Волинського краю ім. Клима Савура», сучасні захисники України – Герої АТО.

Усіх, хто свято шанує пам'ять про українське воїнство і не байдужих до історії, запрошуємо на відкриття виставки «Волиняни у боротьбі за незалежність України» до Волинського краєзнавчого музею 11 жовтня на 12 год.

Вхід вільний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ