Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Луцьку вручили нагороди воїнам ОУН і УПА посмертно
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Луцьку вручили нагороди воїнам ОУН і УПА посмертно

З метою вшанування пам'яті Лицарів ОУН і УПА Ювілейний комітет вирішив відновити повстанські нагороди та вручити їх нащадкам, реалізувавши на практиці систему нагород УПА та збройного підпілля ОУН

Нагородами УПА за бойові звитяги відзначили старшин, підстаршин і стрільців УПА, а за особливий вклад у розбудову збройного підпілля ОУН та боротьбу за Українську Самостійну Соборну Державу – цивільних осіб, як членів підпілля, так і звичайних громадян.

Співробітник Українського інституту національної пам'яті, к. іст. н.  Леся Бондарук зазначила, що найбільша проблема – ідентифікація Лицарів повстанських нагород:«Учасники УПА та ОУН використовували конспірацію і  побратими знали їх  лише під псевдонімами. Серед відомих на сьогодні 1102 Лицарів повстанських нагород не знайдено 660».

Золотий хрест заслуги отримав 31 учасник українського визвольного руху, з яких лише один залишається невідомим. Із 40 повстанців, нагороджених Золотими хрестами бойової заслуги 1-го класу, ідентифікували лише 23. Золотим хрестом бойової заслуги 2-го класу відзначили 32 повстанців, з них не встановлені 23 особи. Лицарями Срібного хреста стали 51 учасник національно-визвольної боротьби, з яких 75 залишаються не знайденими.

Район.Луцьк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ