Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львівові зі сварками прийняли зміни до програми забезпечення житлом учасників АТО

Як повідомив кореспондент Гал-інфо, сьогодні, 20 жовтня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати розглянули питання внесення змін до Програми забезпечення житлом учасників АТО.
Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

З приводу цього питання у Львівській міській раді від самого ранку очікували на розгляд питання учасники АТО. Розгляд питання перенесли на кінець засідання і його розглядали майже о 20.00.

Як пояснила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, міська влада має "вибрати з тих кому погано, тих кому найгірше". 

"Ми маємо вибрати тих, хто найбільше потребує. Держава надає квартири тільки тим людям, які потребують покращення житлових умов. Тому і ми запропонували надати квартири невеликій, поки, категорії учасників АТО", - сказала вона.

Як пояснила Пайонкевич в програмі змінили черговість отримання землі чи компенсації. На перше місце поставили сиріт, на друге - сім'ї загиблих, на третє тих, хто отримав каліцтво і є інвалідами війни.

"Основна дискусія стосувалася того, що дія цієї програми не розповсюджується на тих, хто вже отримав від держави ділянку для будівництва житла за межами Львова. Ми не вирішимо інтереси всіх учасників АТО, які родом зі Львова. Тому в першу чергу йдеться про надання земельної ділянки чи коштів тим, хто нічого не отримував. Основний принцип є хвилі мобілізації. Пропонуємо почати з першої. 

Компромісний варіант напрацювали під час сесії. Додати також в текст, що програма підлягає обов'язковому перегляду з урахуванням уточнених списків черговиків не пізніше 31 травня 2017 року", - пояснила Гелена Пайонкевич.

В сам текст програми теж внесли зміни. Зокрема до категорій тих, хто претендуватиме першочергово на грошову компенсацію у 100 тис грн - це сім'ї безвісти зниклих. Також дію програми розповсюдили на мешканців Винник, Рудна і Брюхович. 

На грошову компенсацію можуть претендувати першочергово також ті, хто самостійно виховує неповнолітніх дітей, тих, хто виховує троє і більше неповнолітніх дітей чи дітей інвалідів.

Керівник міжфракційної групи з питань учасників АТО Віталій Свінціцький зазначив, що при підготовці програми керувалися тим, щоб не образити і не обділили ветеранів цієї війни.

Він наголосив, що Державна програма забезпечує сім'ї загиблих і попросив, щоб місто подбало про інші категорії учасників АТО.

"Я просив би, щоб не припинилося будівництво квартир на вул Під Голоском. Скоро завершать будівництво багатоквартирного будинку на 53 квартири. В такому порядку пропоную продовжити будівництво та включити до черги також тих, хто самостійно виховує неповнолітніх дітей, багатодітних та тих, хто має дітей інвалідів", - сказав він.

Натомість депутати ці пропозиції не підтримали. 

Депутати проголосували лише за пропозиції озвучені Геленою Пайонкевич. "За" проголосувало 49 депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ