Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській Духовній Семінарії Святого Духа відкрили Центр душпастирювання військовослужбовців святого Георгія Переможця

У Львівській Духовній Семінарії Святого Духа відкрили Центр душпастирювання військовослужбовців святого Георгія Переможця, який об'єднує 30 семінаристів, — про це «Гал-info» повідомили у прес-секретаріаті глави УГКЦ. Основною метою організації є допомога у душпастирському служінні в українському війську та плекання національно-патріотичного духу у семінарії. Куратором Центру є ректор Семінарії о. д-р. Богдан Прах, духівником віце-ректор о. д-р. Святослав Шевчук.

Однією з головних форм діяльності Центру є духовний, інтелектуальний та пасторальний вишкіл семінариста, який набуватиметься під час спільних молитов, зустрічей та практичної діяльності. Кожної першої середи місяця семінаристи-капелани моляться за мир у цілому світі. Кожної другої середи відбуваються інтелектуально-інформаційні зустрічі. Початок цього служіння був покладений у 1996 році з ініціативи окремих студентів Семінарії Святого Духа: Констянтина Пантелея, Богдана Манишина та Степана Суса.
Сьогодні при курії Львівської Архиєпархії діє відділ у справах душпастирювання військовослужбовців, який 12 листопада 2005 року розпочав свою діяльність із благословення Високопреосвященнішого Архиєпископа Ігоря Возьняка. Головою цього відділу є о. Степан Сус, настоятель військового храму Архистратига Михаїла у Львівському Військовому Інституті. Головним завданням відділу є налагодження та координування співпраці поміж військовими капеланами (священиками та семінаристами) та військовими інституціями, що розташовані на території Архиєпархії. Центр душпастирювання військовослужбовців Львівської Духовної Семінарії Святого Духа безпосередньо входить до вищезгаданого відділу Львівської Архиєпархії. Праця військових капеланів проходить у Військовому Інституті, військових частинах м. Львова та околиць.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ