Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській філармонії - «Страсті за Матвієм» Й. С. Баха

Прем’єрне виконання «Страстей за Матвієм» Й. С. Баха відбудеться на сцені Львівської філармонії у найближчі суботу та неділю, 25 та 26 березня. Про це повідомили у Львівській філармонії.

Пасіон Й. С. Баха є музичним втіленням глав 26 і 27 Євангелія від Матвія. Євангеліст (тенор) співає від імені Св. Матвія, в той час як бас промовляє слова самого Христа. У різних епізодах твору з'являються й інші дійові особи (Юда, Понтій Пилат і його дружина, свідки, первосвященики та інші), а слова «збірних» осіб (учні, натовп) виголошує хор. Пасіон ділиться на дві частини: перша описує події від змови первосвящеників до Таємної Вечері і страждання в Гефсиманії; друга розпочинається судом над Ісусом і завершується розп'яттям Христа і його похованням. Окрім власне тексту Євангелія, Пасіон містить також ще кілька текстових пластів: це хорали, які «огортають» біблійний текст філософсько-споглядальною аурою, а також арії, завдяки яким композитор додає своєму величному полотну індивідуально-емоційного забарвлення. Пасіон за Матвієм є одним із найбільших творів Баха і триває близько 3-х годин.

Початок – о 18:00. Головний меседж події - у час Великого Посту культура надає майданчик для екуменічного єднання християнських конфесій.

Виконавці:

Мартін Лaттке – Євангеліст, тенор (Німеччина);

Володимир Андрущак – Ісус, бас (Україна);

Штеффі Лехманн – сопрано (Німеччина);

Тетяна Вахновська – альт (Україна);

Академічний хор Люблінської філармонії (художній керівник — проф. Ельшбета Кшемінська (Польща);

Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» (художній керівник – Микола Кацал);

Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів»;

Рейнгард Зеєгафер – диригент (Німеччина). 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ