Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській філармонії зберуться молоді віртуози з України та Німеччини

У неділю, 5 березня, о 13.00 год. у Львівській філармонії зберуться молоді віртуози з України та Німеччини, щоби продемонструвати свій талант та результати праці. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Захід відкриє інструмент, який ми не звикли чути у сольній ролі – гобой. Концерт для двох гобоїв з оркестром № 9 італійського композитора Томазо Альбіноні виконають учні Львівської музичної школи-інтернату ім. Соломії Крушельницької Святослав Борисов та Степан Сивохіп. Молоді гобоїсти презентують публіці один з найпопулярніших творів Альбіноні, який виділяється особливою мелодійністю та розмахом сольних партій. Строга та вишукана оркестрова тканина концерту, драматизм оперних образів – творчість італійця зачаровує з перших нот.

З Ужгородського державного музичного училища ім. Д. Задора до Львова приїхав віолончеліст Петер Сокач, який презентує  Концерт для віолончелі з оркестром № 1 Йозефа Гайдна. Романтичний за своїм настроєм твір композитор присвятив другові Йозефу Вайглю, який працював віолончелістом у князя Естерхазі. Згодом концерт було втрачено, але рукописи нот віднайшли у празьких архівах і у новій редакції презентували публіці.

Гість з Німеччини, учень Дрезденської музичної гімназії Карл Марії фон Вебер Максиміліан Отто виконає Концерт для фортепіано з оркестром № 2 Сергія Рахманінова. Твір, написаний після тривалої творчої кризи, свого часу ознаменував початок нового періоду в житті композитора і став улюбленим для багатьох виконавців та слухачів.

А завершить вечір ще один Концерт для фортепіано з оркестром № 2 – проте вже не Рахманінова, а Каміля Сен-Санса. Від мотивів Баха на початку і до запальної тарантелли у фіналі – концерт жваво грає зі стилями й настроями. Критики відзначили, що саме в цьому творі композитор вступив у період зрілої творчості. Виконує – Софія Шохіна, учениця Львівської музичної школи-інтернату ім. Соломії Крушельницької. Вона, як і всі молоді віртуози, виступить у супроводі Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії під диригуванням Юрія Бервецького»,- розповідають організатори.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ