Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львівській галереї мистецтв шоковані новим гендиректором

Колектив Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького здивований рекомендацією конкурсної комісії щодо призначення на посаду гендиректора Галереї Тараса Возняка. Про це сьогодні, 8 вересня, в коментарі Гал-інфо повідомив заступник генерального директора ЛНГМ з наукової роботи Володимир Пшик.

«Ми розмовляли з колективом і здивовані таким призначенням. Тарас Возняк може бути сам по собі людиною не поганою, але... Він добрий політолог, публіцист, перекладач, але як все це в’яжеться із Галереєю мистецтв?», - сказав Пшик.

Він також наголосив, що пересторогу викликає і позиція Тараса Возняка щодо батальних полотен Альтамонте.

У Галереї мистецтв натякають, що не сприймуть гендиректора зі сторони

«Було б добре, щоб перед тим, як погоджуватись на таку посаду, він зустрівся б із трудовим колективом і доніс нам своє бачення діяльності Галереї. Ми чекаємо такої зустрічі. Шкода, що конкурс відбувався у Києві і не всі працівники Галереї мали можливість поїхати та послухати його презентацію», - сказав Володимир Пшик.

Він також зазначив, що генеральний директор найбільшого музею в Україні повинен мати не лише амбіції, але й належний досвід роботи та знання музейної справи.

Водночас, як зазначив Володимир Пшик, тепер працівники Галереї переживають за роботу.

«Йшлося про реорганізацію і, звичайно, працівники музейних відділів переживають за збереження роботи, за збереження всього того, що будувалося роками. Перестороги викликає і те, що коли музейники боролися і захищали музейні експонати, то Тарас Возняк мав інше бачення. Життя покаже хто є хто. Ми хочемо, щоб у гендиректора було велике розуміння відповідальності за залишену Возницьким спадщину. У нас не йде боротьба проти людини, але боротьба за цінності людини, яка керуватиме Галереєю», - сказав Володимир Пшик.

На посаду гендиректора Львівської галереї мистецтв рекомендували Тараса Возняка

Нагадаємо, що 7 вересня, у Києві конкурсна комісія заслуховувала кандидатів на посаду генерального директора Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького та погодила на цю посаду Тараса Возняка.

Днем раніше, 6 вересня, трудовий колектив Галереї мистецтв скликав прес-конференцію на якій повідомили, що найбільшу пересторогу у музейників викликає те, що керувати найбільшим і найприбутковішим музеєм України може людина, яка немає жодного музейного досвіду.

Тоді ж заявили про те, що одного із кандидатів активно лобіює Міністерство культури України та окремі народні депутати.

Довідка Музейного простору:

Тарас Возняк (1957 р.н.) - за спеціальністю інженер-механік технологій машинобудування, металорізальних верстатів та інструментів, випускник Львівського національного університету "Львівська політехніка". Після служби в армії працював інженером, економічним експертом, очолював Відділ міжнародних зв'язків у Львівській міській раді, був радником відділу забезпечення роботи голови Львівської ОДА, начальником відділу зовнішніх звязків та промоції регіону управління з питань гуманітарної політики. Є засновником і редактором Незалежного культурологічного журналу "Ї", займається перекладацькою роботою.

Фото nikorupciji.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ