Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

У львівській колонії № 48 порушували права ув’язнених на дострокове звільнення

Прокуратура Сихівського району Львова виявила, що адміністративна комісія Львівської виправної колонії №48 безпідставно відмовляла засудженим у поданні до суду матеріалів щодо їх дострокового звільнення із колонії повідомила прес-служба прокуратури Львова.

Водночас у жодному випадку адміністрація  не роз’яснювала  ув’язненим положення кримінального процесуального законодавства України щодо їх права на самостійне звернення до суду з такого роду клопотанням.

Таким чином посадовці допустили порушення законодавства з питань застосування до ув’язнених  умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, заміни невідбутої частини покарання більш м’яким, звільнення від покарання за хворобою, зміни умов та режиму тримання.

На усунення таких порушень та притягнення винних посадовців колонії до відповідальності прокуратура району внесля 2 подання.

Зазначимо, що загалом цьогоріч за документами реагування органів прокуратури Львова до відповідальності за порушення прав ув’язнених притягнуто 25 службових осіб виправних установ міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ