Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівській мерії озвучили черговість отримання квартир і землі для учасників АТО

Завтра, 20 жовтня, на засіданні сесії Львівської міської ради депутати розглянуть питання змін до ухвали міськради «Про затвердження Програми забезпечення житлом учасників антитерористичної операції». Сьогодні, 19 жовтня, у міському Центрі надання послуг учасникам бойових дій відбулося представлення змін до програми для учасників АТО та громадських організацій, які представляють інтереси бійців. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Під час зустрічі керівник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич розповіла, що зміни до програми внесені таким чином, щоб в першу чергу землю, або грошову компенсацію отримали ті, хто ще не отримав нічого від міста та держави.

В програмі визначена черговість трьох категорії, які мають право на отримання безоплатного житла. Перша черга - це бійці, які є сиротами, у Львові є, якщо не помиляюсь, троє таких хлопців. Друга черга – це сім’ї загиблих. Третя – це ті, які отримали контузії, поранення та є інвалідами війни І-ІІ групи.

За її словами, програма не вирішить усіх питань, але встановить черговість отримання компенсацій, чи земельних ділянок.

Йдеться про земельну ділянку 48 га, яка де-юре є за межами Львова і відноситься до с. Зимна Вода.

Як зазначила Гелена Пайонкевич, незважаючи на те, що межі Львова ще невстановлені, але ця земля рано чи пізно увійде до меж Львова.

Вона додала, що земельна ділянка буде розділена і близько 700 учасників АТО зможуть отримати наділи.

Зауваження у присутніх бійців викликав пункт програми, який передбачає певну розбіжність. Йдться про те, що ті учасники АТО, які ще нічого не отримували отримають або землю, або грошову компенсацію та зберігають за собою право отримати землю в інших населених пунктах. Ті ж хто вже отримав землю за межами Львова фактично виключені з черги на отримання землі біля Львова..

Як пояснила Гелена Пайонкевич, такі категорії людей не врегульовані програмою.

«Подивимось який залишиться ресурс. Можливо ми будемо приймати нову програму, або ж вносити зміни до цієї. У цій програмі ресурс обмежений і наше завдання розділити його між тими, хто реально цього потребує», - сказала вона.

Також представники громадських організацій вимагали чітко прописати в програмі пункт, який передбачає право першочерговості бійців відповідно до хвиль мобілізації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ