Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівській міськраді АТОвці посварились через 100 тисяч

Сьогодні, 20 жовтня, під час засідання сесії Львівськоі міської ради депутати мають внести зміни до Програми забезпеченням житлом учасників АТО. З цього приводу на сесію прийшли ті, хто підтримують таке формулювання ухвали, і ті, хто не підтримує. Між ними зав'язалася словесна перепалка. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Перед депутатами виступила голова Спілки соціального захисту правбійців АТО і сімей загиблих Леся Турашвілі, яка заявила що не погоджується із запропонованою ухвалою. 

"На минулій сесії, 4 жовтня, ви тут щось приймали, і хтось навіть плескав у долоні. Нема чому аплодувати. Виходить так, що 20 чоловік вирішили за 5 тис. бійців АТО", - сказала вона.

Леся Турашвілі заявила, що деякі пункти є несправедливими і вимагала, щоб навіть при отриманні компенсації залишався квартирний облік.

Інакше, за її словами, виплату з 100 тис. грн треба підняти у 6-7 разів, щоб вона була рівноцінна ціні квартири у Львові.

Вона закликала не підтримувати цю ухвалу.

Після цього виступив боєць АТО Руслан Оруджев і заявив, що програма потрібна, і місто не може забезпечити геть усіх. Він закликав в першу чергу звертати увагу на тих, хто дійсно потребує допомоги.

Також він закликав депутатів проголосувати за цю ухвалу.

Після цього в залі почалися вигуки обурення. Суперечка перенеслася в передпокій сесійної зали.

Наразі депутати продовжують слухати звернення громадськості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ