Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівській мерії відповіли на петицію про відставку Садового

На сайті єдиної системи місцевих петицій відповіли на зареєстровану 1 червня петицію про відставку Андрія Садового з посади мера Львова. Петиція набрала 1 264 голоси. У відповіді повідомили, що жодних законних підстав для відставки міського голови Львова немає. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо

Нагадаємо, що відповідну петицію зареєстрував Василь Молдован.

"За службову халатність, корупцію в мерії та саботування спорудження сміттєпереробного заводу на місці Грибовицького Сміттєзвалища, що призвело до екологічного лиха та низки трагічних подій довкола цієї катастрофи - позбавити міського голову міста Львова - А. І. Садового повноважень очільника міста та визнати роботу виконавчих органів ЛМР незадовільною. Факти, за які передбачена кримінальна відповідальність подати на розгляд компетентних органів", - йдеться у повідомленні.

Відповідь на петицію надала начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич. Вона виділили три вимоги петиції: позбавити міського голову міста Львова повноважень очільника міста; визнати роботу виконавчих органів Львівської міської ради незадовільною; факти, за які передбачена кримінальна відповідальність подати на розгляд компетентних органів.

Гелена Пайонкевич відповіла на вимогу відставки Садового з посиланням на законодавство. У відповіді перелічено підстави дострокового припинення повноважень міського голови передбачені ст. 79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

«Таким чином, законом не передбачено розгляду питання про дострокове припинення повноважень міського голови шляхом подання електронної петиції до міської ради», - йдеться у відповіді.

Щодо визнання роботи виконавчих органів Львівської міської ради незадовільною начальник Гелена Пайонкевич відповіла, що міський голова та виконавчі органи зобов'язані прозвітувати перед радою про роботу виконавчих органів ради у будь-який визначений ними термін.

«При цьому, слід зазначити, що прийняття рішення про оцінку роботи міської ради приймається за результатами розгляду звіту про роботу виконавчих органів, який здійснюється не рідше одного разу на рік або у визначений радою термін на вимогу не менше половини депутатів ради, а не у будь-який час у порядку подання електронної петиції», - відповіла Пайонкевич.

Щодо подання на розгляд компетентних органів фактів порушень за які передбачена карна відповідальність Гелена Пайонкевич повідомила: «Слід зазначити, що Львівська міська рада в процесі здійснення своєї діяльності при виявленні у діях чи бездіяльності посадових осіб ознак злочину, повідомляє відповідні правоохоронні органи для здійснення відповідного реагування. У випадку, якщо Вам відомо про існування обставин, які можуть містити ознаки складу злочину, Ви не позбавлені права звернутись у правоохоронні органи з повідомленням про вчинення злочину».

Як писало Гал-інфо, спершу петиція про відставку Андрія Садового була заблокована  модераторами.

Додамо,  раніше міський голова Львова після сесії поспілкувався з обуреною громадою. Відповідаючи на запитання активістів, він зазначив, що петиція не вказуватиме на недовіру меру.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ