Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Хворих на легеневу гіпертензію прирекли на вимирання

Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА понад місяць тому виніс на громадське обговорення проект обласного бюджету на 2017 рік, де передбачалося виділити на лікування хворих на легеневу гіпертензію 4 млн 158 тис. грн. Однак чи не наступного дня на сайті охорони здоров’я з’явилася уточнена інформація: названа сума «схудла» до 658 тис. 500 грн. При цьому уточнений проект рішення на громадське обговорення вже не виносився.

Про це стало відомо учора, 24 січня, під час звіту департаменту охорони здоров’я ЛОДА про результати роботи у 2016 році. Безпосередньо звітувала в.о. директора департаменту департаменту Ірини Микичак.

Зокрема, Ірина Микичак зазначила : «У Львівській обласній раді не вистачає фінансування на реалізацію багатьох проектів».

Торік у Львівській області хворих на легеневу гіпертензію було 14 осіб, на їх лікування департамент охорони здоров’я ЛОДА виділив 3 млн грн. Цьогоріч півмільйона гривень розраховано на 48 хворих!

Вікторія Бурбура, хвора на легеневу гіпертензію, яка, власне, і порушила цю тему під час звіту, у коментарі Гал-інфо зазначила: «На жаль, без бюджетних коштів шанси у нас дуже малі. Грубо кажучи, лежати і помирати. Річ у тому, що ні сімейний бюджет, ні допомога друзів, родичів та фондів не забезпечать постійне та дороге лікування хворому на легеневу гіпертензію. Потрібно  мінімум 30 0000- 40 000 грн щомісяця. А перейти з повноцінного лікування, яким ми були забезпечені, до дешевих замінників – це однозначно різке погіршення самопочуття з подальшим трагічним наслідком».



 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ