Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львівській обласній лікарні триває розслідування: ледь не померла вагітна жінка

У Львівській обласній клінічній лікарні триває службове розслідування, пов’язане із тим, що жінку із підозрою на позаматкову вагітність не прийняли, а скерували в лікарню швидкої допомоги на вул. Пилипа Орлика. Про це у коментарі Гал-інфо розповів головний лікар медзакладу Михайло Гичка.

«Щодо ситуації, коли пацієнтку направили у лікарню швидкої допомоги, триває службове розслідування. Ми намагаємось з’ясувати у чергового в цей день лікаря приймального відділення чому пацієнтку відправили у іншу лікарню. Оскільки її зараз немає на робочому місці (лікар вихідний після чергування, -ред.), ми не можемо цього встановити», - пояснив головний лікар Львівської обласної лікарні.

Як відомо, стан пацієнтки зараз стабільний, однак достеменно невідомо, що саме з нею трапилось і що спровокувало погіршення стану здоров’я жінки. Окрім цього, незрозумілим залишається рішення чергового лікаря приймального відділення про скерування пацієнтки до іншого медзакладу, оскільки, за словами Михайла Гички, обласна лікарня не відчуває гострої нестачі у вільних ліжках.

«Можемо впевнено заявити, що ситуація не є пов'язана з тим, що пологовий корпус зараз закритий у зв’язку з ремонтом. В хірургічному відділені лікарні ми обладнали 10 додаткових гінекологічних ліжок для того, щоб реагувати на екстрені випадки. Станом на сьогодні лише 7 з 10 ліжок є зайняті», - наголосив головний лікар.

Нагадаємо, днями з 1-го пологового будинку, що у Львові на вул. Мечникова, до Львівської обласної лікарні скерували вагітну жінку з діагнозом «підозра на позаматкову вагітність». Черговий лікар приймального відділення не викликав чергового гінеколога, але начебто подзвонив начмеду гінекологічного відділення. Однак сьогодні, 20 жовтня, начмед Роксоляна Коржинська в коментарі Гал-інфо спростувала цю інформацію і заявила, що дізналась про ситуацію значно пізніше ніж вона відбулась.

«Мені ніхто не телефонував. Це може засвідчити черговий лікар приймального відділення. Рішення про госпіталізацію пацієнтів приймає саме черговий лікар приймального відділення, який під час розслідування пояснить причину скерування нашої пацієнтки до лікарні швидкої допомоги», - пояснила Коржинська. 

У Львові ледь не померла вагітна жінка

Гал-інфо буде стежити за подією і повідомить про результати проведеного службового розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ