Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львівській області інсуліну достатньо

«У Львівській області достатні запаси інсуліну і всі витрати покриває держава», - заявив головний лікар Обласного ендокринологічного диспансеру, головний ендокринолог області Юрій Вендзелович.

На Львівщині із майже 55 тис. хворих на цукровий діабет, 26 тис. осіб отримує цукрознижуючі препарати, 8,5 тис. (з них 459 дітей) потребують постійної замісної терапії інсуліном. Щоквартально проводиться контроль за якістю.

«Якщо хвороба виявлена на ранній стадії, тоді це значно легше лікування і обходиться дешевше», - зазначив Юрій Вендзелович.

  На запитання журналістів про зміну життя людини, якій ставлять діагноз цукрового діабету, він заявив, що людина із таким діагнозом може вести нормальне життя. «В першу чергу, що повинні робити хворі – це дотримання дієти. Її розробляють індивідуально. Пізніше дозоване фізичне навантаження і вже тоді вживання ліків», - прокоментував Юрій Вендзелович.

Нагадаємо, що 8-18 листопада відбуваються «Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету», під час якої всі охочі можуть можуть безкоштовно здати кров на визначення рівня цукру. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ