Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львівській області не вдається подолати спад промислового виробництва

У січні – жовтні 2013 року відносно січня – жовтня 2012 року індекс промислової продукції в Львівській області становив 99,5%. Повідомили в ГУ статистики у Львівській області.

Обсяг виробництва на підприємствах добувної промисловості і розроблення кар’єрів збільшився у січні–жовтні 2013 року на 3,0%. З початку року видобуто 806,0 тис.т вугілля кам’яного, 98,0 тис.т нафти сирої, 617,0 тис.м³ пісків природних.

У переробній промисловості у січні–жовтні 2013 року порівняно з січнем–жовтнем 2012 року індекс промислової продукції склав 99,5%.

На підприємствах з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів індекс промислової продукції становив 100,0%.

У текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів обсяг промислового виробництва у січні– жовтні 2013 року проти січня–жовтня 2012 року збільшився на 6,0%.

Підприємства з виробництва шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів збільшили випуск продукції на 34,2%. Проте у текстильному виробництві обсяг продукції зменшився на 2,0%, у виробництві одягу – на 4,9%.

На підприємствах з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності відносно січня–жовтня 2012 року випуск промислової продукції скоротився на 0,4%, зокрема, на підприємствах з виробництва паперу та паперових виробів – на 0,9%, на підприємствах поліграфічної діяльності, тиражування записаної інформації
– на 13,7%.

У січні–жовтні 2013 року проти січня–жовтня 2012 року на підприємствах з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції індекс промислової продукції становив 90,4%. На підприємствах з виробництва основної хімічної продукції, добрив, пластмас в первинних
формах обсяг зменшився на 5,8%, з виробництва фарб, лаків, друкарської фарби та мастик – на 6,4%, з виробництва мила та мийних засобів, парфумних та косметичних засобів – на 19,7%.

У виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів у січні–жовтні 2013 року відносно січня–жовтня 2012 року обсяг промислової продукції зріс на 25,1%.

У січні–жовтні 2013 року порівняно з січнем–жовтнем 2012 року на підприємствах з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції обсяг виробництва скоротився на 8,4%, у тому числі з виробництва гумових і пластмасових виробів – на 6,7%, з виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції – на 10,3%.

На підприємствах металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів, крім машин і устаткування, обсяг продукції відносно січня–жовтня 2012 року зменшився на 4,7%.

У машинобудуванні, крім ремонту і монтажу машин і устаткування, індекс промислової продукції склав 98,9%, у тому числі на підприємствах з виробництва комп’ютерів, електронної та оптичної продукції – 99,4%, на підприємствах з виробництва електричного
устаткування – 105,3%.

На підприємствах з виробництва автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів обсяг виробництва залишився на рівні січня–жовтня 2012 року.
 
На підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря обсяг промислової продукції порівняно з січнем–жовтнем 2012 року скоротився на 3,3%.

У січні–вересні 2013 року підприємства області реалізували промислової продукції на 22,0 млрд.грн. У загальному обсязі реалізації 72,6% займала продукція переробної промисловості; частка підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря становила 22,3%, добувної промисловості і розроблення кар’єрів – 4,3%, підприємств із забору, очищення та постачання води – 0,8%.

Серед галузей переробної промисловості найсуттєвішим був внесок підприємств з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів – 32,8% від загального обсягу реалізації. Питома вага підприємств з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції склала 9,1%, з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності – 8,8%, машинобудування,
крім ремонту і монтажу машин і устаткування – 8,2%, з виробництва
хімічних речовин і хімічної продукції – 3,2%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ