Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській області працюють 13 суддів із зони АТО

У Львівській області працюють 13 суддів, які переведені з зони АТО. Причому, десять посад для них спеціально додавали. Про це вчора, 16 травня, під час інтерв’ю-прес-конференції на тему: «Тест на мантію: як реформувати систему добору суддів, щоб вичавити з неї корупційну складову», що відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації України у Львівській області Марія Коник.

«Троє з них працюють в Галицькому суді, троє – в Сихівський, двоє в Залізничному, по одному – в Залізничному, Шевченківському, Кам’янка-Бузькому та Червоноградському», - сказала вона. 

Адміністративний координатор у правозахисній адвокатсько-експертній групі «Конвенція 50»  Дмитро Гудима як практикуючий адвокат зауважив, що рішення цих суддів є завжди справедливими. Хоча можуть і не подобатися тому учасникові процесу, який програв суд. 

«Ті судді, яких перевели зі сходу до Львова, дуже якісно здійснюють судочинство. Ми можемо бути незадоволеними їхніми рішеннями, завжди хтось незадоволений. Але навіть якщо є негативне рішення, то я можу погодитися з їхнім підходом. Так, мені це негативне рішення невигідне, але той увесь порядок, як суддя вів процес, - справедливий. І я розумію, що це рішення не характеризується суб’єктивізмом», - каже адвокат.

Він вважає, що на суддів зі сходу ніхто не тиснув, тому що у львівських судах вони не мають ані родичів, ані знайомих. 

Джерело – Львівський прес-клуб

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ