Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львівській області проблем з підприємствами, в яких частка державної власності більше 50%, немає – Наталя Горлач

Прем’єр-міністр Віктор Янукович на засіданні Кабінету Міністрів зобов’язав акціонерні товариства, де частка акцій держави становить 50% та більше, провести зібрання акціонерів під контролем Міністерства юстиції та Фонду держмайна, щоб дати відповідь на запитання: наскільки ефективно працюють державні підприємства.

Начальник регіонального відділення Фонду держмайна у Львівській області Наталя Горлач розповіла “Гал-info”, що у Львівській області проблем з підприємствами, в яких частка державної власності більше 50%, немає.
“У нас є діюча комісія, яка постійно проводить моніторинг фінансово-господарського стану підприємств, де частка державної власності є більшою 50%. За весь час нашої роботи не було жодного випадку не виконання підприємствами якихось доручень ФДМ. Проте проблема в тому, що, згідно із законодавством, для проведення акціонерних зборів на підприємстві потрібно підтвердження 60% акціонерів. Тобто якщо держава має 50%+1 акція вона не може ініціювати проведення акціонерних зборів для вирішення певних проблем, чим і користуються решта власників підприємства при конфліктних ситуаціях. Зараз пропонується внести зміни в законодавство і  зменшити цю кількість, можливо, тому і хочуть проводити такі перевірки”, - зазначила Наталя Горлач.
Нагадаємо, на Львівщині є сім відкритих акціонерних товариств, у статутних фондах яких державна частка більше 50% та які знаходяться у сфері управління РВ ФДМУ у Львівській області. Зокрема це: „Новороздільський завод фунгіцидів”, “Проектно-конструкторський інститут конвеєробудування”, “Перемишлянський приладобудівний завод “Модуль”, “Львівський завод РЕМА”, “Новроздільський завод “Сигнал”, “Науково-дослідний інститут РЕМА” та  “Екватор”. Загалом в країні 117 підприємств, де частка державного майна становить більше 50%.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ