Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львівській області співробітники СБУ викрили протиправну оборудку на суму 1 млн грн

У Львівській області співробітники СБУ виявили та задокументували механізм завдання збитків державі в особливо великих розмірах посадовцями регіонального відділення Фонду державного майна України у Львівській області. Повідомила прес-служба УСБУ у Львівській області.

У 2010 році РВ ФДМУ у Львівській області та приватним підприємцем укладено договір оренди на дитячого оздоровчого табору, який належав «Львівприлад» та оцінювався у понад 2 млн.грн.

Відповідно до умов договору орендар зобов’язувався зберігати орендоване майно, запобігати його пошкодженню і псуванню, підтримувати його в стані не гіршому ніж на момент передачі в оренду.

За ініціативою СБУ спеціалістами БТІ було проведено перевірку і з’ясовано, що внаслідок неналежного використання орендарем державного майна його вартість за період оренди зменшилась удвічі.

Зловживаючи службовим становищем посадові особи РВ ФДМУ у Л/о вказаний договір оренди не розірвали та не звернулись до суду для відшкодування вартості державного майна. Натомість об’єкт був реалізований ними шляхом викупу, тобто у неконкурентний спосіб.

Такі дії призвели до не надходження до державного бюджету коштів на суму 1 мл.грн.

У листопаді ц.р. слідчим відділом Управління СБ України у Львівській області розпочато кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), КК України. Санкція за вчинення вказаного злочину передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Триває слідство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ