Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській області торік в альтернативну енергетику інвестували 16 млн євро

На альтернативних видах палива торік в області запрацювали 18 котелень У Львівській області минулого року інвестували понад 16 мільйонів євро в альтернативну та відновлювальну енергетику. Про це в інтерв’ю виданню "Урядовий кур’єр" повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

"В альтернативну та відновлювальну енергетику інвестували понад 16 мільйонів євро… Цього року плануємо  запустити три вітрові, дві сонячні електростанції, 100 дахових сонячних електростанцій малої потужності та малу гідроелектростанцію," – зазначив голова ОДА.

Він також поінформував, що на альтернативних видах палива торік в області запрацювали 18 котелень. "На альтернативних видах палива торік в області запрацювали 18 котелень. Це дало змогу зекономити 1,9 мільйонів кубів газу. Цього року прагнутимемо запустити ще 40 котелень у бюджетній галузі та 800 котлів у приватному секторі, що дасть істотну економію природного газу", - підкреслив Синютка.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Україна може наростити частку альтернативної енергії до 10% в сукупності.

zhytlo.in.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ