Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львівській області знову почала зростати заборгованість із зарплати

Станом на 1 жовтня 2013 року загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати становила 48,9 млн.грн., або 3,2% від фонду оплати праці, нарахованого усім працівникам за вересень п.р. Повідомили в ГУ статистики у Львівській області.

Порівняно з 1 вересня 2013 року сума боргу збільшилась на 44,6 тис.грн., або на 0,1%,
порівняно з 1 січня – зменшилась на 9,4 млн.грн., або на 16,1%.

На економічно активні підприємства припало 65,1% від загальної суми заборгованості, на підприємства-банкрути – 24,3%, на економічно неактивні підприємства – 10,6%. Сума боргу на економічно активних підприємствах становила 31,9 млн.грн. і порівняно з 1 вересня п.р. збільшилась на 0,9 млн.грн. (на 2,8%).

Суттєва частина невиплаченої заробітної плати припала на організації професійної, наукової та технічної діяльності (47,4%), підприємства промисловості (19,6%), транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (10,8%).

Серед видів промислової діяльності значна питома вага боргу утримувалась на підприємствах з виробництва машин і устаткування, не віднесених до інших угруповань – 41,4%, з добування кам’яного та бурого вугілля – 19,2%, з водопостачання, каналізації, поводження з відходами – 11,5%.

Кількість працівників, які вчасно не отримали заробітну плату, на 1 жовтня п.р. становила 5,6 тис. осіб, або 1,1% від кількості найманих працівників в економіці. Кожному із зазначених працівників не виплачено у середньому 5695 грн., що удвічі більше від середньої заробітної плати за вересень п.р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ