Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Самопоміч" каже про «судилище» у вишиванках

Сьогодні, 4 квітня, відбулося засідання президії Львівської обласної ради з приводу ініціативи депутатів щодо проведення завтра, 5 квітня, позачергової сесії Львівської обласної ради. Представники фракції «Самопомочі» хотіли почути пояснення мотивації скликання сесії, але не отримали його, про це повідомив кореспондент Гал-інфо.
Парасковія Дворянин. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

На початку засідання голова Львівської облради Олександр Ганущин повідомив, що сесію скликають згідно із зареєстрованого від 3 квітня подання за підписом 1/3 депутатів.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у порядку денному є звіти заступників голови Львівської обласної ради, які і стали причиною позачергової сесії.

Голова фракції «Самопоміч» Інна Свистун попросила пояснити мотивацію скликання позачергової сесії.

«Коли відбувся розгін блокади, ми ніяк не могли зібрати сесію, а тут зібрали за один день», - сказала вона.

Олександр Ганущин пояснив, що за роз’ясненнями щодо причин скликання позачергової сесії варто звертатися до депутатів, які підписалися під поданням.

Депутат від «Самопомочі», голова регламентної комісії Роман Кізима заявив, що позачергова сесія має приймати щось екстраординарне.

«Звіти заступників – це питання не нагальне, тому я пропоную зупинитись завтра на гарячих питаннях, а звіти перенести на чергову сесію після Великодня», - сказав він.

Олександр Ганущин відповів, що заслухати звіти хотіли ініціатори звернення.

Однак Роман Кізима наполягав поставити на голосування питання про перенесення звіту заступників.

В результаті за проголосувало лише троє представників фракції «Самопомочі». Інші члени президії утримались.

Своєю чергою Роман Кізима заявив: «Насправді питання не у тому, щоб заслухати завтра звіти, а у тому, щоб чинити судилище над першим заступником голови Львівської облради. Завтра відбудеться екстраординарна подія у Львівській облраді. І це напередодні Паски. Запрошую завтра усіх на сесію у вишиванках, всі будемо співати гімн».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ