Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство  |  Здоров'я

У Львівській облраді придумали, як зберегти Дрогобицьку онколікарню

Львівська облрада проти того, щоб в процесі оптимізації закладів медицини Дрогобицьку міську лікарню № 3 (онкодиспансер) та шкірвендиспансер реорганізували і перевели до Стебника. Про це сьогодні, 23 листопада, в коментарі Гал-інфо повідомив депутат Львівської облради Михайло Задорожний.

За його словами, таке рішення місцева влада прийняла через брак коштів, адже лікарні фінансуються із місцевого бюджету. В цих закладах медицини лікуються в основному люди із незахищених категорій населення.

«На наступній сесії Львівської обласної ради, 6 грудня, я маю намір звернутися до голови Львівської ОДА Михайла Костюка, щоб ці лікарні отримали статус обласних лікарень і фінансування їх проводили за рахунок обласного бюджету. В даному випадку – це ціна питання. Річний бюджет онкодиспансеру – 2 млн 700 тис грн, а шкір-венерологічної лікарні – 1 млн 700 тис грн. Думаю, що в бюджеті області можна знайти 4 млн грн, щоб ці лікарні й надалі працювали на надавали медичне обслуговування жителям області», - пояснив Михайло Задорожний.

Він також додав, що якщо така реоргінізація буде проведена і лікарні стануть відділеннями лікарні у Стебнику, то вони вже не обслуговуватимуть жителів області, а лише конкретного району. Відтак, мешканці прилеглих районів будуть позбавлені можливості лікуватися там.

«Я знаю, що таке відділення – це 10 ліжок. З онкологічних центрів залишаться лише Червоноград та Львів. А що тоді буде із тими незахищеними категоріями людей, які не можуть собі дозволити лікуватися у Львові? Це подібна ситуація, як було із Дрогобицьким тубдиспансером, який був переведений у статус обласного і зараз успішно продовжує працювати. Ми не маємо морального права допустити реорганізації цих лікарень», - заявив Михайло Задорожній.

Нагадаємо, колектив лікарні вважає, що реорганізація означає, фактично, ліквідацію лікарні та знищення онкологічної служби не тільки міста Дрогобич та району, а і навколишньої зони - Трускавця, Борислава, Самбора, Ст. Самбора, тобто колишньої Дрогобицької області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ