Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Давній Пліснеськ має прагнути до популярності Тустані, - Ганущин
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

«Давній Пліснеськ» має прагнути до популярності «Тустані», - Ганущин

У Львівській обласній раді вірять, що археологічний заповідника «Давній Пліснеськ» стане другим популярним серед відвідувачів місцем після Тустані. Про це в коментарі Гал-інфо розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

«Зазвичай ми усім новопризначеним директорам даємо час від чотирьох місяців до півроку, щоб вони мали можливість показати себе на посаді. В тому числі і пану Шелепу (Володимир Шелеп, директор заповідника, - ред.), якого сесія призначила нещодавно. Перед тим, як формуватимемо бюджет на наступний рік, ми обов’язково заслухаємо усіх новопризначених директорів. Поцікавимося ситуацією у галузі», - сказав Ганущин.

Львів’яни мають можливість відвідати Пліснесько: давній мегаполіс наших предків

Він переконаний у тому, що археологічний заповідник має досить велику перспективу.

«Думаю, що це має бути  другий заклад після Тустані, яка набрала вагу завдяки фестивалю та атрактивності. Ми бачимо по надходженнях, які вони показують по спецфорду. Я би дуже хотів, щоб «Давній Пліснеськ» рухався таким самим шляхом промоції», - зазначив Олександр Ганущин.

На Львівщині археологи досліджують найбільший некрополь варязької дружини

На запитання Гал-інфо щодо посилення охорони у заповіднику, який має 410 га території Олександр Ганущин зазначив: «Я ще не чув про проблеми, які носять там незворотній характер. Добре, що там територія необжита та незаселена».

Питання посилення охорони, за словами голови Львівської обласної ради, потрібно добре вивчити.

У війні за історію «чорні археологи» підіграють окупанту

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, 25 квітня, депутати призначили Володимира Шелепа директором комунального закладу Львівської обласної ради «Адміністрація історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ» строком на 5 років з дня прийняття рішення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ