Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львівській ОДА говоритимуть про життя із легеневою гіпертензією

У суботу, 14 січня, о 14:00 у приміщенні Львівської облдержадміністрації (каб. 257, вул. Винниченка, 18) стартує "Перша пацієнтська зустріч" людей із легеневою гіпертензією. Захід розпочнеться з обговорення питань, що турбують хворих на цю недугу, повідомили в прес-службі Львівської ОДА,

Учасники матимуть змогу обмінятись досвідом із покращення якості та тривалості життя пацієнтів із легеневою гіпертензією у нашій державі.

Загалом у заході візьмуть участь понад пів сотні пацієнтів із всієї України. Серед них відзначать й найактивнішого волонтера, волонтера Кампанії "Корок життя" (номінації "Найкраще фото ЛГ-2016!" та "Популязація проблематики легеневої гіпертензії").

Відзначимо, що у рамках зустрічі, відбудеться підписання меморандуму про співпрацю між громадською організацією "Асоціація Рідкісного Захворювання України – Легенева Гіпертензія" (PHURDA) та Норвезькою Асоціацією Легеневої Гіпертензії (PHA Norway), яку представлятиме її керівник Hall Skara.

Організовує захід ГО "Асоціація Рідкісного Захворювання України – Легенева Гіпертензія" за підтримки Європейської Асоціації Легеневої Гіпертензії (PHA Europe) та департаменту внутрішньої та інформаційної політики облдержадміністрації.

Нагадаємо, що на Львівщині затверджена і діє Програма із безкоштовного забезпечення ліками хворих на легеневу гіпертензію.

Додаткову інформацію можна отримати за номером телефону: (097) 6938796, контактна особа Андрій.

Довідка:

Легенева гіпертензія – це швидко прогресуюче захворювання легень, яке призводить до серцево-судинної недостатності, а при несвоєчасному виявленні до трансплантації або ж смерті. На даний час на Львівщині проживає 49 пацієнтів із таким діагнозом. Лікування є дороговартісним та життєвонеобхідним, вартість на місяць, залежно від ступеня важкості хвороби (І-ІV класи), від 40 до 120 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ