Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львівській ОДА керують «під шафе»

В Україні ніяк не навчаться, що водій, сівши за кермо у стані сп’яніння, набуває статус потенційного вбивці. Україну обрали у склад ООН з прав людини. Наступні парламентарі України вже не матимуть іпостасі небожителів. ГО «Київпрайд» та Саакашвілі і Кᵒ стали попутниками. Кремль є спонсором терористичних організацій і тоталітарних режимів. Через кілька років Китай тихою експансією цілком заволодіє московською сировинною економікою.

Безвідповідальність дорослих людей

Поліна Лі, директорка департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА, потрапила у халепу о пів на четверту ранку на свято Покрови. У той досвітній час патрульна поліція здійснювала рейд спільно з журналістами та активістами і затримала автомобіль BMW X1, яким керувала пані Лі.

Чиновниця ЛОДА знаходилась за кермом «Le chauffe» – у стані візуально-видимого сп’яніння. Безпристрасний алкотестер «DRAGER» підтвердив припущення поліції й активістів – зафіксував у водійки 1,25 проміле. Лі висловила підозру, що алкотестер «навмисно пошкоджений, щоби показати потрібний результат» і наполягла на медичному огляді. Троє медиків Львівської лікарні швидкої допомоги не зуміли над ранок, о 5:20, визначитись, чи Поліна Лі хильнула зайвого. Ескулапи написали суперечливий висновок: «Алкогольне сп’яніння сумнівне».

Професійна непридатність медиків ЛШМД ідентифікувати без усяких сумнівів стан затриманої зумовила щире обурення поліції, активістів і журналістів. Урешті вирішили дочекатись результату токсикологічного дослідження, яке підтвердило – у крові чиновниці ЛОДА було 0,95 проміле алкоголю.

Доповнено: Як стало відомо Гал-інфо з власних джерел, вчора 17 жовтня, керівник департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської облдержадміністрації Поліна Лі написала заяву на звільнення.

Україну обрали у склад ООН з прав людини

Під час засідання Генеральної Асамблеї ООН Україну обрали до складу Ради ООН з прав людини на 2018-2020 роки, – повідомили в українському представництві при ООН. Речник представництва України Олег Ніколенко наголосив: «Як новообраний член РПЛ, Україна використає всі механізми для боротьби проти порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу». Аналогічну точку зору поділяє і міністр закордонних справ Павло Клімкін, що Рада ООН з прав людини є важливим майданчиком для впливу на агресивний Кремль.

Порошенко зіграв на випередження

Одна з вимог організаторів учорашніх протестних акцій біля парламенту, які ініціював популіст Саакашвілі із низкою опозиційних партій – скасування депутатської недоторканності. До початку акцій стало відомо, що президент Порошенко виконав свою вересневу обіцянку і вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонує ліквідувати цю недоторканність.

Президент запропонував змінити 80 статтю Конституції, залишивши у ній лише ту частину, яка гарантує народним обранцям не притягнення до відповідальності за голосування і висловлювання в парламенті політичних поглядів. Із закону приберуть норми, за якими депутати-злочинці не можуть бути притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані без згоди парламенту. Президент наголосив, «імунітет» давно став гарантією для депутатської безкарності». А щоб у діючих нардепів не виникало спокуси не проголосувати за скасування недоторканності, президент запропонував прописати в законі норму про вступ закону в дію для депутатів уже наступної каденції.

Провал інспірованого плану «Карфаген»

У керівництві України занадто серйозно поставилась до політичних популістів, які нахвалялись змінити хід історії 17 жовтня. Масові протести проти влади, які понад місяць голосно готували «Рух нових сил», «Самопоміч», «Свобода», Громадянська позиція», «Громадський контроль», «Національний корпус», «Демальянс», «Реанімаційний пакет реформ», «Чесно», Автомайдан та інші громадські організації, насправді виявились скромними. Біля парламенту орієнтовно зібрались п’ять тисяч протестувальників і стільки ж силовиків.

Учасники акції вимагали внести до порядку денного парламенту три питання:

▪ скасування депутатської недоторканості;

▪ створення Антикорупційного суду;

▪ зміни виборчого законодавства (пропорційну систему з відкритими списками).

Простакуваті радикали Саакашвілі і решти опозиціонерів вважають, якщо списки будуть відкритими, то новообрані парламентарі стануть сумліннішими, справно відвідуватимуть парламентські засідання і більше дбатимуть про інтереси виборців. Сексуальні не традиціоналісти від ГО «Київпрайд» гаряче підтримали Саакашвілі та запевнили грузинського популіста у своїй щирій прихильності.

Організатори протестів координують свої дії і обговорюють організаційні моменти у закритій чат-групі «Карфаген». Про це стало відомо з листування в чат-групі, яку під час засідання Ради переглядав депутат від «Свободи» Андрій Іллєнко. Депутат Михайло Головко теж спілкувався у чат-групі «Карфаген». Із його листування зрозуміло, що акція протесту добре спланована і координується ззовні – кожна партія або громадський рух приводили своїх прибічників на місце, заздалегідь визначене для них біля будівлі парламенту.

Також із листування стало зрозуміло, чому заколотники відпустили людей із мітингу і знову звезуть їх у четвер. Анатолій Гриценко написав: «Сьогодні мотивувати значну кількість людей, щоб вони стояли день і ніч до вечора четверга навряд чи вдасться. Такі реалії. Напевно варто дати людям відпочити і подумати про збір у четвер».

КНДР – глобальний терорист

Москва забезпечила КНДР спеціалістами-ракетниками, спеціалістами-ядерниками і спеціалістами-комп’ютерниками. Тепер у розпорядженні Північної Кореї є кіберармія із шістьма тисячами хакерів, які діють ефективно і постійно вдосконалюють свої навички. Кіберпрограма, якою їх забезпечила Москва, здатна допомагати у викраданні коштів із банківських рахунків і викликати глобальний хаос в Інтернеті. Кібератаки поки що не підпадають під режим міжнародних санкцій, отож ідеально підходить для країни, яка знаходиться в ізоляції, – повідомило видання «The New York Times».

Кремль використовує КНДР як майданчик для своєї «гібридної діяльності» за принципом «гри чужими руками», надає приховану підтримку КНДР, а також і відверту в Раді безпеки ООН. Тепер у Пхеньяна є найбільш результативна кіберпрограма, але не через її технічну складність, а через низькі витрати на обслуговування.

Фахівці з питань кібербезпеки компанії «FireEye» повідомили, що на початку жовтня дочірня компанія «Транстелеком» завершила прокладання телекомунікаційного кабелю у Північну Корею. До цього часу Інтернет у КНДР йшов через китайську державну компанію China United Network Communications Ltd.

Підключення до глобальної мережі через РФ допоможе КНДР, яка перебуває на підрядах у Кремля, уникнути обмежень у разі тиску США, оскільки тепер американцям доведеться домовлятися відразу з двома країнами – РФ і Китаєм. А Путін саме цього з нетерпінням і чекає – сісти за стіл переговорів із Дональдом Трампом.

Початок кінця Московії

Москва віддала китайським компаніям видобуток золота на своїй території. Схвалення угоди із урядом КНР у сфері реалізації проекту розробки Ключевського золоторудного родовища опубліковане на сайті уряду РФ. Умови угоди надали дозвіл китайській компанії «China National Gold Group» придбати 70% акцій акціонерного товариства золотоносної копальні. Ключевське родовище зупинили ще десять років тому через неспроможність руских самотужки видобувати золото, оціночний запас якого становить щонайменше 78 тонн.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ