Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській ОДА назвали три ділянки під сміттєпереробні заводи

У Львівській ОДА назвали три земельні ділянки, де можуть вирости сміттєпереробні заводи. Ділянки вже зарезервовані, це території промислової зони, вони розміщені за межами населених пунктів. Про це сьогодні, 11 травня, під час прес-конференції повідомила заступниця голови Львівської ОДА Ірина Гримак, повідомив кореспондент Гал-інфо.
Фото з transkarpatia.net.

Як пояснила Ірина Гримак, Львівська ОДА має намір "привчити" місцеві громади до укладання договорів щодо централізованого вивозу твердих побутових відходів (ТПВ), а вже після цього йтиметься про будівництво сміттєпереробного заводу.

Вона зазначила, що нині влада області має на меті забезпечити системне накопичення сміття, щоб зрозуміти його структуру та тоннаж. Тоді Львівщина, за словами Ірини Гримак, зможе презентувати себе перед інвестором в частині будівництва сортувальних та перевантажувальних станцій, а також - заводу.

При цьому вона не виключає, що завод може бути не єдиним на Львівщині.

Ірина Гримак також наголосила, що один завод передбачатиме спорудження 8-10 сміттєсортувальних  та перевантажувальних станцій.

Вона зазначила, що Львівська ОДА зарезервувала кілька ділянок для майбутнього будівництва сміттєпереробного заводу.

«Є кілька варіантів. Це у Яворівському районі на території колишньої «Сірки». Там переробляли гірничу хімію. Земельна ділянка є в розпорядженні Львівської ОДА. Також ділянка у Миколаївському районі на межі із Жидачівським. Та у Жидачівському районі на межі з Івано-Франківською областю. Тут розглядається можливість будівництва сміттєпереробного заводу, де формуватимуть пресовані брикети для подальшого спалювання на цементних заводах. Ці землі є зарезервовані і можливо завтра там виросте один із сміттєпереробних заводів», – заявила Ірина Гримак.

Вона також зауважила, що з місцевими громадами ці питання ще не обговорювали, але це території промислової зони, які розміщені за межами населених пунктів.

За її словами, стосовно третьої ділянки, влада вже отримувала певні пропозиції потенційних інвесторів.

Ірина Гримак додала, що наразі нема інформації, яка площа має бути відведена для будівництва заводу.

Вона також наголосила, що сміттєпереробний завод – це не чергове Грибовицьке сміттєзвалище, а підприємство, яке приноситиме доходи і не зашкодить екології.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ