Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській ОДА відбувся завершальний етап Міжнародної педагогічної конференції

У Львівській ОДА 20 листопада відбувся завершальний етап Міжнародної педагогічної конференції. Участь у ній взяли освітяни з Німеччини та Польщі. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Учасників заходу привітав перший заступник голови Львівської ОДА Мирон Янків, який ознайомив присутніх із системою освіти Львівщини. «Львів один з найбільших освітніх центрів України. У нас 1442 загальноосвітніх навчальних закладів. Це найбільша кількість навчальних закладів серед областей України, за чисельність учнів - ми на третьому місці. Серед основних завдань - будівництво, капітальний ремонт шкіл у гірській частині області, а це понад 30% Львівщини. Завершення комп'ютеризації, підключення до мережі Інтернет.

Ми активно співпрацюємо з освітянами Польщі, зокрема Підкарпатським воєводством. Крім того, що більше 300 наших молодих людей вступило у виші Жешува. Між нашими країнами реалізовується 30 науково-дослідних програм. Ми багато робимо для українсько-польського поєднання.

Налагоджено також співпрацю з більш, як 16 країнами, утому числі з Німеччиною. Сподіваємося на розвиток цих стосунків», - зазначив М. Янків.

Своєю чергою голова Асоціації європейської освіти та екологічного виховання, директор екологічного центру Ганс Боллінгер розповів про активну співпрацю Німеччини зі школами Дрогобича, зокрема у частині реалізації екологічних програм.

Про управління освітою в Україні учасникам розповів начальник головного управління освіти і науки Львівської ОДА Михайло Брегін. Також участь у конференції взяли директор комплексу українських шкіл ім. М. Шашкевича м. Перемишля Петро Піпка, директор організаційного відділу кураторії освіти в Ряшеві Марек Конзьолка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ