Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській опері відбудеться Гала-концерт переможців конкурсу хореографів БАЛЕТ ФЕСТ

17 квітня о 12:00 у Львівському оперному театрі відбудеться Гала - концерт переможців другого всеукраїнського конкурсу хореографів БАЛЕТ ФЕСТ та дитячої номінації Юніор БАЛЕТ ФЕСТ. Про це йдеться в прес-релізі організаторів.

Проект створений з метою дати шанс молодим хореографам проявити та реалізувати себе на великій професійній сцені. Особливість конкурсу є постановка хореографічних композицій на артистів балетної трупи Львівської опери. "Перший БАЛЕТ-ФЕСТ ми позиціонували як фестиваль, а вже зараз він перетворився на конкурс, участь у першому фестивалі взяли біля 20 хореографів з різних міст України", - зазначила одна з засновників конкурсу Юлія Єрмоленко.

"У цьому році конкурс дещо зміниться та стане  тематичним", - наголошує художній керівник Львівської опери народний артист України Василь Вовкун, - "Останнім часом при постановках сучасних балетів хореографи дедалі частіше ігнорують сюжет, або створюють   настільки поверхневий сюжет що повністю нівелюють його значення, тому ми вирішили поставити перед хореографами саме сюжетне завдання.
Гранд - прі конкурсу - контракт на постановку балетної вистави на сцені Львівської опери".

Вперше відбудеться фестиваль юних хореографів «Юніор БАЛЕТ – ФЕСТ»

"Ми створили цей проект для підтримки та виявлення перспективних хореографів серед підлітків. На нашу думку вкрай важливо надати можливість дітям спробувати себе у якості хореографа - постановника. Наразі наш фестиваль в Україні є унікальним і немає аналогів. В фестивалі будуть присутні дві номінації: перша номінація об’єднує сценічні напрямки хореографії, друга вуличні стилі", - повідомляє керівник АРТ Гільдії Балету Микола Санжаревський .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ