Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській опері відбудеться нагородження лауреатів та гала-концерт переможців фестивалю мистецтв „Сурми звитяги”

З 16-го до 19 листопада 2006 року у Львові, у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини відбувалася фінальна частина VII дитячо-юнацького фестивалю мистецтв „Сурми звитяги” — про це «Гал-info» повідомили у ВГО „Наша Україна”.
За словами члена журі фестивалю, керівника Львівського обласного відділення Центру національного відродження ім. С. Бандери та Громадського центру ВГО „Наша Україна” у Львові Юрія Антоняка, це єдиний фестиваль в Україні, який пропагує пісенну творчість підпілля ОУН та бійців УПА.
«Сьогодні, коли влада ніяк не може визнати національно-визвольний характер боротьби ОУН-УПА, це — особливо важлива справа. Адже пісня, яка йде з народних джерел, є вагомим аргументом на користь цієї боротьби», — зазначив він.
 «Цей фестиваль має одну характерну особливість – для всіх учасників обов’язковим є виконання, з-поміж двох творів — однієї пісні часів українських національно-визвольних змагань 30–50-х рр. ХХ століття», — підкреслив директор фестивалю Володимир Степанишин. Якщо в перші роки було репрезентовано в першу чергу Львівщину та Галичину, то згодом географія його учасників розширилася на цілу Україну і сягнула навіть Луганська. В багатьох областях цього року проведено відбірні конкурси і до Львова направлено переможців обласних змагань.
Головою журі фестивалю є народний артист України, лауреат національної премії ім. Шевченка, видатний композитор, член кореспондент академії мистецтв України, професор Мирослав Скорик.
Що стосується номінацій фестивалю то це пісні, танці, образотворче мистецтво. Форми вираження мистецьких ідей ніяк не обмежуються – від класичних, народних до сучасних молодіжних.
Фестиваль тривав чотири дні.
Характерною особливістю цьогорічного фестивалю є розширення його географії та жанрового різноманіття. Особливо цікавою виявилася його хореографічна частина. Колективи з Вінниці, Теребовлі, Львова, Хмельницька, Івано-Франківська та багатьох районів Львівщини представили програми від традиційних народних (Гопак, Аркан) до сучасних естрадних та авангардних танцювальних композицій.
3 грудня у Львівській опері відбудеться нагородження лауреатів та гала-концерт переможців і гостей фестивалю.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ