Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській Опері відбувся Різдвяний концерт LvivMozArt

Вчора, 24 грудня, у Львівській Опері відбувся Різдвяний концерт LvivMozArt. Прозвучала духовна музика О. Козаренка, В.А. Моцарта, К. Сен-Санса та Є. Станковича, а також найвідоміші арії та дуети з опер Ж. Бізе, Ж. Оффенбаха, Дж. Пуччіні, Е. Корнґольда та ін. Диригувала Оксана Линів, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Твори українських та західноєвропейських композиторів виконували: Академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів» (Україна), Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» (Україна), солісти: Михайло Малафій, тенор (Україна), Даная Контора, сопрано (Греція-Німеччина), Тетяна Журавель, сопрано (Україна), Ірина Житинська, мецо-сопрано (Україна-Польща), Юрій Самойлов, баритон (Україна-Німеччина).

Як розповідають організатори, унікальність програми – в особливій драматургії програми, яка будується на контрастному поєднанні двох музичних настроїв.

«Почавши з духовних творів, що змальовують таїнство Різдва, ми продовжили творити феєричне відчуття свята з улюбленими шедеврами світової оперної музики», - зазначають організатори.

Нагадаємо, програма новорічно-різдвяних святкувань у Львові розпочалась з відкриття міської ялинки та передачі Вифлеємського вогню миру.

Ввечері 31 грудня оперний театр стане незвичайним арт-об’єктом – на його фасаді створять 3D-маппінг шоу. У переддень Різдва, 6 грудня, відбудеться винесення Дідуха. Дворик Ратуші 7 та 8 січня перетвориться на сцену для театру «Воскресіння», який покаже різдвяну виставу «Коли ангели спускаються на землю». З 7 до 9 січня Музей народної архітектури та побуту представить свою програму святкувань «Різдво в Гаю», де можна буде побачити, як колись святкували Різдво в українському селі. Лунатимуть колядки центром міста й 8 січня, коли центральною частиною Львова пройде святкова Хода звіздарів. Окрім цих заходів у програмі новорічних та різдвяних святкувань заплановано безліч цікавих подій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ