Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській політехніці відкрили сучасну лабораторію з інженерного матеріалознавства

Cьогодні, 27 травня, у Львівській політехніці відбулось урочисте відкриття лабораторії MESO – Сервіс-офісу з інженерного матеріалознавства. Її було створено в рамках європейського проекту TEMPUS MMATENG.

Лабораторію відкрили на кафедрі «Прикладного матеріалознавства та обробки матеріалів». Це був міжнародний грантовий проект. «Ми побачили можливість покращити матеріально-технічну базу, підвищити кваліфікацію викладачів. Насамперед ми відправили наших співробітників на двотижневе навчання до Бельгії та в Польщі. Також в рамках реалізації проекту було створено лабораторію із сучасним обладнанням», - зазначила Зоя Дурягіна, завідувач кафедри прикладного матеріалознавства.

В рамках проекту було отримано 68 тис. 133 євро. За цю суму й було проведено стажування, закуплено обладнання для лабораторії, а також придбано вісім сучасних комп’ютерів з ліцензованим програмним забезпеченням.

«Ми також підписали з Бельгією та Францією проекти, за якими будемо відправляти наших студентів на навчання до цих країн. Також на тижневе навчання зможуть поїхати співробітники кафедри», - розповіла Зоя Дурягіна.

Як зазначив під час відкриття лабораторії ректор Львівської політехніки Юрій Бобало, обладнання дає можливість проводити дослідження та виконувати експертизи.

«Будемо чесні, Україна грошей немає. Оновлення матеріально-технічної бази вишів може здійснюватись тільки за рахунок розумних підходів і розумного керівництва завідувачів кафедр», - зазначив Юрій Бобало.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ