Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській та Тернопільській областях загинуло 4 лікарі, що рятували хворих від грипу

Два медичних співробітника в Тернопільській області і ще двоє у Львівській загинули, виконуючи свій професійний обов'язок і надаючи допомогу хворим. Про це в неділю на засіданні оперативного штабу з питань протидії вірусу грипу A/H1N1 повідомив міністр охорони здоров'я Василь Князевич, повідомляє прес-служба МОЗ.

"Кожен медик, особливо ті, які заходять в палату, в реанімацію до тяжкохворих, повинен уважно поставитися до власного захисту, а держава повинна в повному обсязі забезпечити медпрацівникам всіма необхідними для цього засобами", - сказав міністр.

У прес-службі зазначили, що на засіданні штабу було затверджено рішення про створення мобільних бригад фахівців Міністерства охорони здоров'я, медичних навчальних закладів, які будуть оперативно виїжджати на місця для надання допомоги.

В. Князевич також звернувся до вчених надати прогнозні показники подальшого розповсюдження захворювання. За його словами, в понеділок до України прибуває делегація міжнародних експертів, які спільно з Міністерством охорони здоров'я будуть боротися з епідемією. Разом з тим, Князевич знову звернувся з проханням не панікувати, не займатися самолікуванням, дотримуватися рекомендацій лікарів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ