Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові в "Території Терору" виставлять портрети людей, що пережили Голокост

У четвер, 13 липня, о 12.00 год., у музейному комплексі «Територія Терору», що знаходиться за адресою просп. Чорновола, 45г, відбудеться відкриття виставки німецького фотографа Луїджі Тоскано «Проти забуття», - повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Проти забуття» - серія портретів людей, що пережили Голокост. Протягом року німецький фотограф Луїджі Тоскано зустрічався з постраждалими від нацизму та колишніми в’язнями концтаборів у Німеччині, Україні, Росії, Ізраїлі та США, надаючи можливість чи не востаннє розповісти свої особисті, трагічні історії життя. Наслідком цих зустрічей стало створення 200 портретів цих людей. Великоформатні портрети (1,5*2м) будуть розміщені на території музею «Територія Терору», а також біля пам’ятника жертвам львівського гетто.

Проект реалізований завдяки підтримці Міністерства закордонних справ Німеччини, Посольства Федеративної Республіки Німеччини, Інституту Гете, Фонду «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» та громадської організації «Акція спокути заради миру».

В Україні проект був вперше представлений у вересні 2016 року під час роковин трагедії у Бабиному Яру у Києві, згодом – експонувався у Дніпрі. Символічно, що у Львові виставка експонуватиметься у Меморіальному музеї «Територія Терору», котрий розташовується на місці колишнього львівського гетто.

У заході візьмуть участь фотограф Луїджі Тоскано, керівник ГО «Акція спокути заради миру» Анжела Беляк, представники Посольства ФРН у м. Києві, керівництво музею «Територія Терору», представники Львівської міської ради, громадськість міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ