Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львівському діагностичному центрі призупинили дію Закону про доступ до публічної інформації?

У Львівському обласному клінічному діагностичному центрі (ЛОКДЦ) - бюджетній установі перестав діяти Закону про доступ до публічної інформації - у зв’язку з тим, що відповідальна особа «знаходиться у черговій відпустці».

Перед тим, як розповісти цю історію, одразу зазначимо: наша миролюбна мета звернути увагу керівників департаменту охорони здоров`я Львівської ОДА та ЛОКДЦ на те, що у Діагностичному центрі якось легковажно ставляться до виконання Закону про доступ до публічної інформації.

Ми розуміє, клопотів не бракує. Принизливий запис на обстеження на МРТ і КТ, який досі проводиться у Центрі раз на місяць на наступний місяць... Зрештою, недоступність дорогої якісної медицини для більшості громадян – це справжні, на перший погляд, нездоланні проблеми. Однак їх таки слід намагатися подолати. Переконані, що у ЛОКДЦ докладають до цього максимум зусиль. Принаймні саме за теперішнього керівника Романа Пукаляка у Центрі запрацював, якщо не помиляємось, єдиний безплатний в області магнітно-резонансний томограф. До того його ремонтували протягом кількох років і, здавалося, він втрачений на віки. Однак, оперуючи сотнями тисяч бюджетних коштів, слід бути акуратним, щоб зайвий раз не підставлятись. За невиконання Закону про доступ до публічної інформації загрожує адміністративний штраф - до 50 неоподаткованих мінімумів.                       

Отож, історія така. ЛОКДЦ має свій «живий» сайт – це добре. На сайті є рубрика «Державні закупівлі» - це ще краще. У рубриці надибуємо новину під заголовком «Зміни до річного плану закупівель на 2016 рік». Просто чудово. За очевидною логікою, якщо є зміни, то на сайті мав би бути увесь річний план. Не бачимо. Пишемо до ЛОКДЦ запит - відповідно до Закону про доступ до публічної інформації. Запит від 17 серпня. Просимо: 1.Надати річний план закупівель на 2016 рік. 2.Вказати, які закупівлі вже проведено, яким способом і на які суми? 18 серпня (оперативно) одержуємо відповідь: «Відповідальна особа за даний розділ роботи знаходиться у черговій відпустці з 8.08.2016р. Інформацію буде оприлюднено на офіційній сторінці На даний момент можна ознайомитись з додатками до плану річних закупівель за наступним посиланням: http://www.lokdc.lviv.ua/pro-golovne/derzhavni_zakupivli/». Приїхали.

Висновок. Адміністрацію Львівського обласного клінічного  діагностичного центру (ЛОКДЦ) явно слід навчити виконувати Закон про доступ до публічної інформації. 
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ