Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У львівському ОХМАДИТі презентували нове обладнання

Сьогодні, 20 грудня, у Львівській обласній клінічній дитячій лікарні «ОХМАТДИТ» презентували нове медичне обладнання для стерилізаційної кімнати. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Нове стерилізаційне приміщення допоможе підвищити рівень безпеки пацієнтів, збільшити пропускну здатність лікарні та уникнути розповсюдження нових хвороб.

«Насамперед хочу подякувати вам за вашу небайдужість. Завдяки вашому фонду ми маємо добру подію – відкриття стерилізаційної. Це важливо не тільки для лікарні, а й для всієї медицини Львівщини. Вперше у Львівській області надана така суттєва допомога. Адже, коли визначені пріоритети, то правильно розподіляються кошти. Повторюю, насправді це питання безпеки. Відкриття стерилізаційного центру – дуже важливий крок, не потрібно зупинятись на цьому, а розвиватись та вдосконалюватись. Також це є прикладом державно-приватного партнерства. Ліфти, протипожежна сигналізація та такі стерилізаційні центри основа безпечної лікарні та необхідність для того, щоб пацієнт отримував якісну медичну допомогу», - наголосила директор департаменту охорони здоров'я Львывської ОДА Ірина Микичак.

Грантову допомогу у сумі 4 263 676 грн надала німецька благодійна організація «Ein Herz für Kinder». На ці кошти закупили паровий стерилізатор для інструментів, матеріалів, текстилю в медичному закладі, пакувальну машину, систему водопідготовки, меблі з нержавіючої сталі, а також налобний освітлювач для отоларинголога.

«Щорічно львівський “ОХМАТДИТ” обслуговує близько 60-70 тисяч дітей. Це найстаріша дитяча лікарня у західному регіоні. Як і переважна більшість лікарень України, ми потребуємо системного фінансування на проведення ремонтних робіт та оновлення застарілого обладнання. А в лікарні, де проводять оперативні втручання, сучасна стерилізаційна – це необхідність для безпеки пацієнтів» – розповіла Мар’яна Возниця.

Довідка.

«Klitschko Foundation», «Ein Herz für Kinder» та «ОХМАТДИТ» співпрацюють не вперше.

У 2014 році «Klitschko Foundation» передав медичне обладнання київському «ОХМАТДИТу» на суму 3 млн. 139 тисяч гривень. Тоді заклад отримав сім одиниць обладнання, які було встановлено у консультативно-діагностичній поліклініці і в стаціонарному відділенні. Серед нього – хірургічний пристрій для відділення планування сім’ї, апарат для картування нервів, комплекс обладнання для бактеріологічної лабораторії, а також діагностичний пристрій для офтальмологічного відділення. Також в межах програми обміну досвідом українські лікарі відвідали лікарню «Helios-Klinikum» у Берліні та отримали стипендії а вивчення німецької мови у «Гете-Інституті».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ