Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському палаці мистецтв відкривають виставку «Материнство»

У п’ятницю, 3 липня, о 19:00 у Львівському палаці мистецтв відбудеться відкриття виставки «Материнство», яка проходила у березні у Центрі візуальної культури в Києві, а тепер триватиме у Львові з 3 до 19 липня, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Виставка «Материнство» пропонує феміністичний погляд на традиційну «функцію» жінки – народження і виховання дитини. Яким є досвід матері, прихований від публічності? Які зусилля повинна докладати жінка задля становлення і розвитку нової людини, і яка оцінка цих зусиль в суспільстві? Як тема материнства розкривається у творчості художниць, попри те, що народження дитини часто змушує відсунути творчість на другий план? Що значить для кожної жінки потенційна можливість стати матір’ю? Ці та інші питання ставлять у своїх роботах художниці з України, Польщі, Росії, Молдови, Угорщини, Австрії та Швеції.

Подаючи аналіз ролі та становища жінки-матері в суспільстві, виставка показує материнство як важку тілесну і психічну працю, без якої не було би всіх нас. Діалог з матерями – це діалог з історією власного життя, вписаний у суспільний контекст, який заслуговує на те, щоби бути озвученим публічно»,- розповіли організатори

Учасниці: Оксана Брюховецька, Марина Віннік, Анна Вітт, Ксенія Гнилицька, Маша Годованная, Алевтина Кахідзе, Аліна Клєйтман, Йоанна Райковська, Емма Торсандер, Анна Фабріціус, Марта Фрей, Тетяна Фьодорова, Ельжбета Яблонська, Аліна Якубенко.

Кураторка: Оксана Брюховецька.

Виставка працює щодня за адресою: Львів, вул. Коперніка, 17. Години роботи: з 11 до 18 год. Вихідний день: понеділок. Вхід вільний.

Виставка проходить за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Києві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ