Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У львівському театрі для дітей покажуть дорослі вистави

Завтра, 8 листопада, у Львівському Першому українському театрі для дітей та юнацтва стартує проект «Вечори дорослої сцени», – повідомив керівник літературно-драматичної частини театру Тарас Федорчак.

«Підготовку до цього проекту ми почали ще кілька років тому, коли вирішили відновити традицію вечірніх вистав для дорослих у нашому театрі. Вечірній репертуар, якій досі носив спонтанний характер, зараз вже сформований та систематизований», – додав Тарас Федорчак.

За словами головного режисеру Першого українського театру для дітей та юнацтва Юрія Мисака, завдяки проекту співпрацюватимуть чимало театрів, проект надасть акторам та режисерам можливість більш повно реалізуватись у своїй професійній діяльності.

Відтак, 8 та 9 листопада проект відкриє прем’єра «Пісня про равликів» за мотивами п’єси французького драматурга Ежена Йонеско “Маячня удвох”. У виставі братимуть участь митці Першого українського театру для дітей та юнацтва та театру «Воскресіння».

На грудень вже заплановано прем’єру вистави «Ці вільні метелики» Леонарда Герша, в якому, крім митців дитячого театру, братимуть участь студенти-актори та актори театру ім.. М. Заньковецької.

Основою проекту «Вечори дорослої сцени» стали вистави вечірнього репертуару, що йдуть у дитячому театрі вже кілька сезонів: «Швейк у Львові» Я. Мельничука, «За двома зайцями» М.Старицького, «Скляний звіринець» Т. Уільямса та робота акторів-студентів «Театр» М. Фрейна.

Квитки на «Дорослі вистави» продають по 25, 35 та 50 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ