Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському університету ветмедицини посвятили в першокурсники 600 абітурієнтів

Учора, 30 серпня у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького вібулась посвята першокурсників у студенти. Цього року університет прийняв до своїх лав понад 600 першокурсників, а ще 400 осіб продовжили навчатися на спеціаліста та магістра, аповідрмила прес-служба університету.

Чималий конкурс серед вступників був і на факультет харчових технологій, і на біолого-технологічний. Та найбільшою популярністю, як завжди, користувався факультет ветеринарної медицини.

Щоб стати студентом і отримати фах ветеринарного лікаря, цього року за кожне місце боролись вісім вступників. Конкурсний бал багатьох абітурієнтів  був вищим ніж 190 балів і на державну форму навчання до університету зараховано вступників з конкурсними балами від 175 до 194. І ще одна особливість – цього року до університету вступали випускники практично з усіх регіонів України, а також чимало іноземців: з Польщі, Африки, Азії, і, навіть, Росії та Кенії.

Урочисту академію з нагоди посвяти першокурсників у студенти відкрив ректор університету, професор Володимир Стибель. Він привітав першокурсників, їхніх батьків  і професорсько-викладацький склад університету, побажавши усім терпіння і мудрості у такий нелегкий для країни час, успіхів у навчанні студентам і вручив символічний студентський квиток.

Прийшов привітати студентів старший лаборант кафедри загально-технічних дисциплін та контролю якості продукції Руслан Філісонов – герой нашого часу, воїн АТО, який пройшов через саме пекло, врятувавши життя шістьом своїм побратимам, був важко поранений, пережив дві клінічні смерті і вже рік перебуває на довготривалому лікуванні.  Він побажав усім мирного неба, цінувати  усі миті свого життя, любити своїх рідних, друзів, свою Україну і, головне, не марнувати даремно час. Його слухали з особливою увагою і трепетом.

Вітали першокурсників і гості: професори з Польщі Павел Сиса та Марек Козьоровський,  керівник департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Наталія Хмиз, директор наукового-дослідного контрольного ветпрепаратів та кормових добавок Ігор Коцюмбас. Та дуже цікавим було привітання першокурсника факультету ветеринарної медицини Робіна Моні, який родом з Кенії і, щоб вступити до університету, він за рік вивчив українську мову. Робін привітав усіх гаслом «Слава Україні!», розповів про свою країну, про свій народ, економіку і традиції і заспівав одну зі своїх народних пісень. Це було дивовижею для багатьох, оскільки мова кенійця далеко не близька до української, але хлопець добре розмовляє і розуміє українську. Одразу більшість учасників урочистостей проклали паралелі між цим простим кенійським хлопцем і нашими депутатами та урядовцями, які не можуть за все своє життя вивчити мову країни, у якій живуть. Чи не хочуть…

Вітав першокурсників король Данило Галицький, прийшовши із сивої давнини, побажав їм вивчати науки, ставати сильними мужами і боронити землі Українські. Музичні привітання учасники свята отримали від оперного співака Олега Лихача, чоловічого хору «Дзвін»  та студентської хорової капели «Ватра». Благословив першокурсників настоятель церкви св.Трійці отець Степан.

Традиційно свято завершилось ходою першокурсників через символічну підкову, щоб Господь Бог, удача і щастя супроводжували їх через все  доросле життя.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ